Spet padel
Jelen dr. Čakš ne more nehati namesto tebe. To boš moral storiti sam. V tem forumu je naštetih kar nekaj matod, malo pobrskaj in poskusi. Na koncu se je potrebno vedno prebiti skozi prvo leto.
Metode, ki jih lahko na hitro obnovim in so moj pogled, bolj natančno si preberi tudi pri člankih dr. Čakša:
– hipnoza,
– podprtje prenehanja s fizično aktivnostjo, tako sam sebi dokažeš, da misliš resno in ne neguješ samo željo in prosiš za pomoč, rešitev pa prepuščaš drugim.
– z enim od pomagal z vsebnostjo nikotina(osebno v to ne verjamem)
– pomagala brez vsebnosti nikotina npr. Champix
– Knjiga Allen Carr: Končno nekadilci, lahko obiščeš tudi njegovo stran. Prirejajo seminarje.
– Pomoč v antismoking centru v Ljubljani, najdeš jih na internetu, podobno kot akupunktura.
– Če ni s strani uvoznika sprovocirana reklama je nekaterim uspelo nehati z elektronskim cigaretom, ok, to je lahko pomagalo z vsebnostjo nikotina, ki sem ga naštel prej.
S samo priprošnjo se ne da nehat. Varijanti sta dve ali se prebijaš skozi nekajnenje oziroma v njem uživaš ali pa pač kadiš in vzameš bolezni v zakup, imaš kar nekaj možnosti, da ne zboliš Na dveh stolih pa se ne da sedeti.
Pozdravljen
Ravno sem brskal po forumu in si preštel dneve. Dobra dva meseca. Super. Največji uspeh letos. Letos sem prenehal že vsaj 5x. Želja po prenehanju je bila velika, saj sem bil fizično po 16 letih kajenja že dokaj na psu. Bili so momenti, ko sem si med tem, ko sem kadil sam sebi prisojal koliko let mi še ostane. Pa verjemi, da ni bilo dvomestno število. Niti blizu ne. Mimogrede. Če se nisem zmotil in sem res prenehal 5x, ti lahko povem da sem 4x začel potem, ko sem užil že nekaj alkohola. In zdaj 5-tič sem vedel, kje me tu lahko čaka težava. Fizična aktivnost ter osveščanje o zadevi ti bosta sigurno najbolj pomagala. Nekateri še vedno mislijo, da recimo nikotin sam po sebi ni škodljiv. Pa ne, da ignorirajo zadevo. Enostavno niso dovolj ozaveščeni. Preberi vse kar je potrebno, da boš zadevo razumel.
lp
Živjo Jelen
Glej tud jaz sem padel kar nekajkrat, potem ko sem resno nehal kaditi.
1. Po nekaj letih nekajenja
2. Po desetih dneh nekajenja
3. Po skoraj dveh mescih nekajenja.
Če sem se iz tega kaj naučil je to, da je tisti en cigaret res brezvezen. In to, da če sem v podnu, hitro opravičim, da sedaj res lahko prižgem še enega. Ampak potem se želja po drugem še bolj ojača, tudi nekaj tednov po tistem samo enem. Tako, da se mi sedaj zdi noro, da bi prižgal enega. Če ga bom, kupim šktlico in si rečem, evo spet kadim. To pa nočem. Vmes pa ni ničesar.
STOŽ B R A V O.
kadim 20 let po skatlico, sem aktiven sportnik in se zavedam rizikov nekajkrat sem poskusil izkoristiti prehladna obolenja, ko mi ni bilo do kajenja vendar se je zelja takoj po ozdravitvi vrnila
oz. je bilo vztrajanje pogojeno s popolnim padcem koncentracije in obcutkom da sem v kozi nekoga drugega – kot bi bil v vati, ki ne more vec funkcionirati in se spopadati z vsakdanjimi tezavami
zAVEDAM SE KAKSNA USODA ME DOLGOROCNO CAKA vendar nekako odlasam z spremembo. Kaj menite o hipnozi in ali ima kdo morda izkusnje s centri odvajanja od kajenja na hrvaskem, ki zagotavljajo 90%odstotno garancijo na odpravo fizicne odvisnosti. Ali naj probam.
Hvala za odgovor!
Meni sedaj uspeva že pet mesecev, a še ne gre brez nicoretov. Najhuje je, da partner nikakor ne uspe prenehati, čeprav je srčni bolnik in je zanj še toliko bolj pomembno, da preneha s to razvado in to me zelo jezi in tudi ogroža, predvsem ko zasmrdi po cigaretu, ki ga pokadi kje zunaj.
Vključil se je v svetovanje, a očitno to ne pomaga. Kaj lahko še naredi – on namreč pravi, da se mora sam odločiti, da bo prenehal in da mu nihče ne more pri tem pomagati. Sedaj se to vleče že pet mesecev – vmes je bil na operaciji in tudi to ga ni spravilo k pameti. Jaz pa kajenja in vonja po cigaretih ne prenesem več in počutim se, da če bi znova prižgala, bi to bil zame počasen samomor. Obenem se zavedam, da je ukvarjanje s partnerjevim kajenjem znak moje soodvisnoti. Lahko da zveni smešno – a ima me, da bi se zaradi tega ločila…