Najdi forum

Spet o odpravi celibata

Sem vam hotel pisati lepo voščilnico za leto Gospodovo 2011, pa so me nekatera mnenja kar razburila.

Nekaj odkritosti:

1. Škofijski duhovnik obdrži in ima (poseduje in ima v lasti) premoženje.

2. Za redovnike pa to ne velja, oz. odvisno od zaobljube. Do večnih zaobljub se morebitno premoženje le deponira in se ob morebitni neodločitvi vrne dotični osebi močno oplemeniteno, kakor znamo oplemenititi premoženje le cerkeveni ljudje.

3. Za p. Simona Ašiča, Cistercijana so po smrti brž prihiteli sorodniki, koliko da bodo podedovali – prej ga še povohali niso, prej so se ga sramovali, pa je bil redovnik. Mislim, da se je končalo tako, da so se odrekli premoženja // pravne pravice // Zdravilni čaji p. Ašiča

Kar si pa jaz osebno mislim o celibatu?

ZAKAJ nekdo rine za duhovnika, če mu ni všeč čistost, pokoršina in skromnost?

Zakaj gre nekdo za avtomehanika, pa nima rad šmerastih rok?
Zakaj gre kakšna za frizerko, če ve, da težko dolgo stoji oz. imajo njene ročice alergijo na šampon?
Zakaj nekdo, ki ne zna, uči?
Zakaj gre toliko blesavcev v politiko?
Zakaj se nekdo, ki ne prenese krvi, vpiše na medicinsko fakulteto?
Zakaj gre nekdo, ki ima kriminalne gene, v policijo?
Zakaj gre nekdo, ki ljubi mir, v poklicno vojsko? No, v JLA smo bili prisiljeni!
Zakaj gre ženska, ki sovraži moške, za sodnico, socialno delavko ipd.?

In še in še primerov je, ko MORATE RAZČISTITI V SEBI, preden se podate na pot v duhovništvo!

Zato lahko rečemo, da je duhovništvo izmoljen poklic, od Boga dan.

PA LEPO NOVO LETO 2011 ŽELIM!

Psalmi 100,2.3.4.5
2 služite GOSPODU z veseljem,
pridite predenj z vriskanjem!
3 Spoznajte, da je GOSPOD Bog:
on nas je naredil in mi smo njegovi,
njegovo ljudstvo, čreda njegove paše.

4 Pridite k njegovim vratom z zahvalo,
v njegove dvore s hvalnico!
Zahvaljujte se mu, slavite njegovo ime!
5 Zakaj GOSPOD je dober,
na veke traja njegova dobrota,
od roda do roda njegova zvestoba.

Sam tolk, da ne boš skoz eno in isto neumnost širila. Po duhovnikih podedujejo sorodniki, ne pa Cerkev! Preverjeno, smo dobili lani denar iz tega naslova.[/quote]

Kolikor vem, duhovniki sploh nimajo lastnega premoženja, zato ne more nihče po njih dedovati. Ne vem, kakšen denar ste vi dobili.
Imam sestrično, ki je vstopila med redovnice, in takrat je morala vse svoje imetje prenesti v Cerkev, tako da ni več nič osebno njeno.[/quote]

Ti je sveti duhovnik odgovoril.
Moram p priznat, da čakam dan, ko se vam bo posvetilo, da vam manjka ogromno, pa čeprav ste zvesti: “koliko jaz vem…”. Bo treba še mal se poučit in se izobraževat, ker sorči, pojma nimaš! 😉

Naj ukinejo celibat. Vsem bo lažje. Njim in vsem okoli njih.

Smo malo zašli…, ampak vseeno bi še nekaj vprašala – zgolj iz radovednosti.
Kako pa je s premoženjem, ki ga redovnica podeduje po svojih starših? Gre le-to v last Cerkve ali sploh ne deduje (ni več dedič po svojih starših), ker je pred tem stopila med redovnice?

ALFI NIPIČ da je sin Vekoslava Grmiča
Konrad Kuštrin sin duhovnika Rejca
Boris Kopitar sin duhovnika iz Črnuč Feliksa Zajec

Mar mislite, da je to res ?

V bistvu biblija priporoča vsem ljudem ne samo “tako imenovanim duhovnikom” (btw duhovniki so stvar stare zaveze, v novi zavezi jih ni), da ostanejo samski do konca svojih dni. (1. pismo Korinčanom poglavje 7)

New Report

Close