Spet o alkoholu
No pri nas je stanje kar podobno, kot pri ostalih družinah v katerih botruje alkohol. Sama sem stara 27 let , z fantom in najinima dvema sinovoma živimo v hiši, ki je last mame in očeta. V kletnih prostorih pa živi moj starejši brat. Oče ga pije že odkar ga poznam. Včasih je tako pijan , da se pogovarja oz. zmerja kar sam s seboj. Spravi se nad vse, torej name, na mamo in brata, vse nas grdo prezmerja, tuli da je vse njegovo, da vsi živimo na njegov račun. čeprav je sam brez službe in vse dni presedi oz. prespi na kavču. Sam kuha sadjevec in ga tudi sam popije. Ogromne količine. Ko je en teden na mrtvo pijan ima nekaj dni počitka, da pride k sebi in takrat je kot rožca. Sam ne bo nikoli priznal da je svetovni pijanec, niti nikoli ne bo privolil k zdravjenju. Včasih ko sem že čisto na koncu z živci in se bojim za svoja otroka me ima , da bi ga kar sama ubila. Če mu kdo kaj ugovarja, nam samo reče da se lahko kar spokamo, da ni prav nič našega.Pa čeprav sva midve z mami rešile hišo, ko je on vzel hipoteko na hišo. Jaz enostavno ne vidim več rešitve. Pozanimala sem se že pri policistih, če lahko kaj ukrenejo, pa so mi dejali, da dokler koga fizično ne poškoduje, ne morejo nič. Halo, a moramo res to počakati!!! Prosim naj mi kdo svetuje kaj storiti. HVALA
Ş fantom si poiščita stanovanje in se odselita stran.Zdaj imaš svojo družino ki je tvoja prioriteta,poskrbeti moraš za svoja otroka oče pa je takže skos in ne bo se spremenil ker mu ni do tega.Pojdi stran in zaživi svoje življenje,namesto da se ukvarjaš z njim se daj z možem in otroci.Oče naj bo skrb tvoje mame,ki pa bi ga morale tudi že postaviti pred dejstvo alkohol ali družina.POJDI STRAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Priporočam ti,da ne rešuješ mame,očeta in hiše,v kateri vsi živite,temveč sebe,svoja sinova in svojo družino.Poiščite si drugo gnezdo in ne puščajte očeta v prepričanju,da ne morete zapustiti hiše,ki sta jo oče in mama zgradila.Čudi me,da se pri takih pogojih,kot jih opisuješ,živiš z možem in dvemi otroki še vedno v hiši staršev.Je mar hiša več vredna od vašega miru?
Alenka
Lep pozdrav!
Dve možnosti imate, da rešite svoj problem. Prva je, da se odselite v drugo stanovanje. Seveda je to povezano s stroški in razumem, da je nesmisel zapustiti hišo za katero ste odplačevali hipoteko. Toda, lahke poti za rešitev Vašega problema ni.
Druga možnost pa je, da stopite skupaj z ostalimi družinskimi člani in očetu preprečite popivanje. Pravite, da sam kuha žganje in ga tudi sam popije. Če ga pri tem veselo gledate in nič ne storite ima idealne pogoje. Preprečite mu, da bi kuhal žganje. Uničite destilacijsko pripravo, pospravite ves alkohol po hiši. Pogovorite se z njim v treznem stanju. Če boste držali skupaj kot družina in strmeli k istemu cilju mu boste lahko onemogočili pitje. Pričakovati, da bo spremenil svoje razmišljanje in prišel do spoznanja, da mu alkohol škoduje je nesmisel. Pogovorite se tudi z njegovim osebnim zdravnikom, naj mu tudi on pove o škodljivem vplivu alkohola na njegovo telo. S tem načinom lahko omejite očetovo popivanje, vendar zahteva ogromno energije. Kot sem že omenil lahke poti rešitve problema ni. Za katero možnost se boste odločili pa je Vaša izbira, glede na dejstva, ki so pred Vami.