spet noseča
živio punce
po ss sem spet noseča
in ljudje mi pravijo
pazi se, sedaj pa res pazi!
in jaz čutim da mislijo da sem kriva ker zadnjič nisem se pazila
a sem se
in ker sem na bolniškem
se slabo počutim
osamljena in samo upam da bo vse OK
in ne maram biti med ljudmi
ker mislim da me krivijo
in nihče ne misli da še vedno žalujem za moj prvi otrok
in namesto da sem srečna nosečnica
sem žalostna in žalostna
hvala da me poslušajte
Anna
Čestitke!
Ne obremenjuj se s tem, najbrž marsikdo kar avtomatično reče “pazi se” oziroma “zdaj pa pazi nase in na otročka v sebi”. Jaz bi to jemala le kot dobronamerno gesto.
Se mi zdi, da se iz dneva v dan vsi (tudi tisti, ki imamo otroke) čedalje bolj zavedamo , da je otrok en velik dar in da ni kar nekaj samoumevnega (da ko si nekaj zaželiš, da to pač dobiš).
Želim ti lepo nosečnost in zdravega dojenčka!
Tudi meni so tako pravili. Se je res slišalo kot da sem sama zakrivila smrt otroka. No, pa sem se naslednjič bolj pazila, a vseeno izgubila otroka in tretjič samo ležala in mi je vseeno umrla punčka.
Ljudje ne vedo, kaj pomeni nosečnost po izgubi otroka. Nimajo niti medicinskega znanja. Pač debatirajo.
Jaz ti želim, da vzdržiš občutke strahu v nosečnosti. Pomagaj si s pozitivnimi knjigami, afirmacijami ipd. Mene je to držalo pokonci. Čeprav še danes ne vem, kako sem vzdržala tretjo nosečnost. A za otroka narediš vse.
Želim ti srečno nosečnost.
Anna,
najprej ti čestitam za nov korak, za pogum in ti želim vse najboljše.
Ja, spet ta okolica, ki nam povzroča še večje skrbi.
Seveda nisi nič kriva. To globoko v srcu čutiš tudi ti.
Veš, da si v času, ko je spomin na prejšnjo nosečnost tako blizu, ko tudi hormoni spremljajo nosečnico z občutljivimi občutki in čutenji. Zato so te besede nate vplivale tako kot so. Seveda je res, da so bile dobronamerne in seveda je res, da v tvojih mislih ni tako odzvenelo.
Veš Anna, vedno boš imela v mislih prvega otroka in vsaka nosečnost je nosečnost zase in vsak otrok je svet zase in vsak ima svoje mesto v našem srcu. Zato je tudi zmotno pričakovati, da boš samo “vesela nosečnica” in s tem se ne obremenjuj. Nič ni narobe.
Veš, včasih boš čutila, da si “doma” na tem forumu, spet drugič boš veselo prebirala strani o dojenčkih, novorojenčkih itd. in tudi s tem ni nič narobe.
Anna, želim ti, da tvoj sonček čimprej posije.
In odpri okence, čisto malo ga odpri in poglej v svet, v nov dan, ki čaka nate.
če boš v stiski, če imaš kakršnokoli vprašanje itd. saj veš…
objem
zdravo..
lahko ti rečem le to, da bodi srečna za to kar ti je dano.in ne krivi sebe.nič nisi ti kriva!! resnično.bodi pogumna še naprej in ne oziraj se na ljudi, ki so ponavadi samo nevoščljivi in vsakemu hočeja samo slabo in ne privoščijo drugim da bi bili srečni..
držim pesti zate in se javi kaj…papa***