Najdi forum

spet modrostni zobje

No tudi jaz sem narocena na operativni poseg za odstranitev modrostnih zob. Sem o tem ze vse prebrala, kaj pise na forumu, zanima pa me se:

Kako dolgo traja ta operativni poseg?
Ali lahko na voljo pacienta dajo splosno anastezo (narkozo) namesto lokalne – me je zelo strah

Zaenkrat je to vse!

Hvala za odgovor in lep pozdrav,

Klavdija

Spoštovana t_klavdija,

splošne anestezije se ponavadi za ekstrakcije modrostnih zob ne uporablja. Trajanje posega je odvisno od težavnosti odstranitve zoba (od nekaj minut, lahko pa tudi eno uro).
Lepo pozdravljeni!

ŽIVJO Klavdija
malo sem brskala po forumu pa sem zagledala tvoje vprašanje.
trenutno se zabavam z računalnikom samo zato ker se ne upam ven na mrzli zrak. v ponedeljek sem imela namreč “operacijo” za modrostni zob.
do sedaj mi jih je doktor ven rezal po enga, tokrat se je odločil kar z oba na enkrat.vse skupaj je trajalo 20 minut.odvisno je kolk problemov je z tem da ti zob potegne ven. pri meni je blo tko da mi je moral vse štiri ven izrezati oz. prerezati dlesen,ker mi še nobeden ni zrasel.no, pa sem še živa, je pa res da so bile bolečine kdaj kar hude,ampak obstajajo tablete proti bolečini, ki pa zelooo lajšajo te hude dni.
po pravic povem, da se vam nit treba bati.vse poteka pod inekcijo tko da čisto nič ne čutite.
upam,da sem vam kaj pomogala.
ema

Pozdravljeni!

Najprej se vsem zahvaljujem za odgovore. Danes sem bila na odstranitvi modrostnih zob in res me ni nic bolelo. Tudi sedaj me ne boli kaj prevec. Malo me sicer boli, kar pa je normalno, ker inekcija popusca.

Upam da me ne bo prevec bolelo naslednje dni in da ne bom prevec otecena. Ema a si ti bila kaj otecena potem?

Lep pozdrav,
Klavdija

živjo
ja vedno sem bila malo otečena, mislem da je to čist normalno.pravjo da lahko po 2 dneh pričneš dajat gor mrzle obkladke.kar pa jaz raje ne prakticiram,da si ne bi prehladila rane.tista oteklina sploh ni važna, sam da ne boline ane?
lp
ema

Spoštovani,

mrzle obkladke priporočamo takoj po posegu – seveda ne direktno na rano, ampak na lice v operiranem predleu. Tako lahko precej vplivamo na velikost otekline. Po nekaj dneh hladni obkladki niso več učinkoviti. Rane si od tega ne morete “prehladiti”.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close