Najdi forum

spet modrostni zob

Pozdravljena,

Prejšnji teden (17.06)so mi odstranili osmico levo spodaj,Zob je bil zelo velik.Sam poseg je bil uspešno opravljen(zobozdravnik mi ga je izdrl po 15 minutnem previdnem “ciganju”).Ko je anastezija popustila ,me je zelo bolelo.Naslednji dan zvečer pa sta mi leva spodnja stran čeljusti in ustnica “omrtveli”.
Danes je 9 dni po posegu,pa še vedno ne čutil leve strani ( občutek je podoben kot pri anasteziji).Rana je OK ,rahlo bolečino čutim pri smejanju in širšem odpiranju ust,na dotik me bolijo tudi bezgavke na vratu tik pod čeljustjo.
Prosim za vaše mnenje koliko časa lahko še traja stanje “mravljincev”,ali si lahko sama kako pomagam oz,kakšna je rešitev obstoječega stanja.

najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav
Tita1

Spoštovana Tita1,

zakaj je omrtvičenost nastopila šele naslednji dan po posegu vam ne znam odgovoriti.
Pri ekstrakcijah modrostnih zob je možno, da pride do poškodbe živca, ki oživčuje predel, ki ga opisujete. Poškodba je lahko v smislu prekinitve živčnih vlaken ali pa zgolj zaradi dotikanja živca z inštrumenti pri posegu, ko ga z odmikom z mesta ekstrakcije, poskušamo zaščititi pred pretrganjem (zapleteno napisano?). Če je živec povsem pretrgan, ga je potrebno čim prej zašiti, v primeru da gre zgolj za “pretres” kot posledico posega, pa se stanje po nekaj tednih izboljša.

New Report

Close