Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija spet jaz in naša ušesa

spet jaz in naša ušesa

Pozdravljena Tanč

Če več ne boš imela volje odgovoriti te bom razumela, saj sem že sama sebi tečna.

ko sem prejšnji teden napisala da sva z mali bila pri dežurnem zaradi ušes in dobila Hiconcil, sem upala da se bo končno kaj pozdravilo pa se ni.

Najprej kontrola čez 4 dni, ušesa še vneta, dobila še predpisan Maxidex, ki ga po tvojem nasvetu nisem dala. Nato kontrola spet v ponedeljek (ćez 5 dni) desno uho ok, levo vneto. Začela z maxidexom, danes kontrola po 3 dneh levo uho boljše, desno vneto. Ne celotna površina, ampak en del, baje približno 1/5. Naj dajemo kapljice in kontrola spet v pondeljek.

Kaj praviš na to? Mali je drugače normalen, tečen kot vsak 2 letnik, brez vročine… Po tvojih priporočilih mu v nos špricam Aqua maris (ker kapljic ne prenese, za špricanje pa je vedno za), dajem že 3 dni OperilP, ki pa boga počasi treba prenehat. Kaj mi je še storiti? Začetek avgusta gremo na morje in bojim se da ga tam kaj prime.

<img border="0" alt=""

Draga koko*
tudi jaz sem tečna, ko je moj otrok bolan.
In povsem vas razumem, čisto zbegajo vas tile: desno zgoraj še malo, drugič levo spodaj še malo … Ker teh bobničev nisem videla, bom težko čisto konkretna. Ampak vedno bolj se mi dozdeva, da je vse to skupaj ena lepa viroza, ki se bo pozdravila takrat, ko se bo njej zazdelo (čez nekaj dni), morda bo mali še sočno kašljal, morda bo imel celo nekaj dni temperaturo, pa 1-2 dni drisko z bolečinami v trebuščku (pišem iz čisto konkretnih, lastnih izkušenj, traja že 14 dni!). In če sem jaz obupala, kaj ne bi tudi vi!

Naredite, kot vam je bilo naročeno, bolezen se bo pozdravila tako in tako sama od sebe (tudi to je iz moje izkušnje). In počakajte še 1 teden pred kontrolo, razen če bi se poslabšalo.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Joj, tepka jaz, sem pozabila dodat da so mu v pon vzeli kri in bris grla pa je vse SUPER, torej viroza ni. Ušesa so očitno njegova tarča. Nekje sem zasledila da je to lahko posledica še “nevemčesa” nerazvitega in da otrok ta stalna vnetja preraste ko se tisto “nevemkaj” popolnoma razvije. Nekaj v ušesu pač.

A na morju moramo paziti da mu voda ne pride v ušesa? Kar bo sicer zelo težko, ker bomo ga iz vode vlekli.

<img border="0" alt=""

Draga koko*,
z brisom žrela so samo ovrgli streptokoka (bakterijo), ki povzroča gnojno angino. Virusov pa ne. Če je kri v redu, pomeni samo, da ni bakterijskega infekta. To, da pa ni virusnega, pa niso ugotovili, saj se v tolikih dneh po začetku viroze to ne da več dobro ugotoviti (če so levkociti v redu, limfociti in segmentiranci in če je CRP<8). Torej, viroza (najverjetneje) je (bila).

Res je, da so ušeska pri otroku zaradi anatomskih razmer (kratki, ravni hodniki) bolj ranljivi del, kot pa pri odraslem. Več kot izpiranje tudi 20x dnevno s fiziološko vam ne morem svetovati, zdaj ko so Operil P kapljice ponovno na negativni listi (kriza!).

Po vnetju ušes res svetujemo pazljivost pri potapljanju oziroma vdoru vode v sluhovode. Točno pa vem, da je to nemogoče.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close