Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? spet jaz

spet jaz

Kot sem že pisala čakam na obsevanje v ponedeljek. Sem pa zmedena kaj do takrat početi (pa tudi potem). Ali naj normalno živim (delam, hodim ven ipd). Počutim se fizično odlično, saj sem nekaj dni po odstranitvi šivov že v službi. Svetujte, prosim.

Se opravičujem, ker kar naprej nekaj sprašujem. Me pa zanima, ali se s patološkim izvidom ugotovo stopnjo obolevnosti?

Vi kar sprašujte, saj zato pa obstaja forum. 🙂

Samo s histološkim izvidom verjetno ne morejo dati oceno (stopnjo) razširjenosti, saj je potrebno pogledat tudi ostale organe v telesu, bezgavke. Tja, kamor tumor najraje zaseva. Očitno pri vas tega zaenkrat ne bodo počeli. Kako vas bodo v bodoče kontrolirali, pa vam bo že vaš zdravnik na OI povedal. Kontrole potekajo lahko s CT, ultrazvokom, magnetom, markerji,…
Vendar pa z izvidom dobimo podatke o vrsti tumorja in značilnostim tumorja. Ko boste vedela ime tumorja boste lahko tudi sama poguglala o njem in tako dobila, če boste želela, veliko informacij.

Zaradi obsevanj, pa še ne rabite spreminjat stila življenja. Imela boste “le” pet obsevanj, kar je relativno malo zato tudi predvidevam, da nekih večjih stranskih učinkov zaradi obsevanj sploh ne boste imela. To tudi pomeni, da tumor verjetno ni visoko maligen oziroma je zelo majhna verjetnost ponovitve zato o tem skušajte razmišljati čim manj. Bodite kar najbolj sproščena, ker obsevanja na srečo niso bavbav. 🙂
Lp

New Report

Close