Najdi forum

Spet hemeroidi

Pozdravljeni!

Prvič se mi je pred 2 leti pojavil zunanji oz. akutni trombozirani hemoroid. Razlog je bil po mojem mnenju prekomerna teža. Bolelo me je 3 ali 4 dni da sem komaj vstal in se vsedel. Tudi pri hoji sem čutil neznosno bolečino. Po 4ih dneh je mehurček enostavno počil, ki je mimogrede povzročil nakaj zagate ampak bolečina je v trenutku izginila. Mimogrede ta težava je v preteklosti pestila tudi mojega očeta in njegove očeta torej lahko sklepam da imam to v genih. Pred nekaj dnevi pa se je težava ponovila vendar na drugačen način kot prejšnjič. Po opravljenem blatu imam nabreklo zadnjično odprtino, ki izgine po nekaj minutah. Oteklina je vijolične barve. Zadeva ni boleča je pa dovolj da me skrbi.
Naj povem še to da sem v pred dvemi meseci začel z dieto ker sem imel prekomerno težo kot sem že omenil na vrhu. Ali je lahko vzrok te težave tudi ta šok ki ga telo doživlja sedaj ko sem se odpovedal sladkorju, maščobi, pretiranim OH, skratka neprimerni prehrani ki sem jo prej užival celo življenje.
Ali je stvar dovolj resna za obisk zdravnika ali si lahko kako pomagam sam, Načrtujem daljše potovanje sredi aprila in si res ne želim teh težav na drugem koncu sveta.
Prosim za odgovor

Hvala

Spoštovani!

Vijolična oteklina je hemoroidalni vozlič, ki ga proktolog podveže, da se ne bo zapletlo tako kot prvič. Nagnjenje k pojavu hemeroidov ima večina od nas, saj preveč sedimo, smo pretežki, se premalo gibljemo, odvajamo pretrdo blato ker premalo pijemo in preveč jemo. Skušajte opraviti pregled pri proktologu pred potovanjem.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close