Najdi forum

Spet ginekolog!

Pozdravljeni!
Zanima me, če grem lahko na pregled h tistemu ginekologu kot želim, tudi, če ni iz mojega kraja? Npr., če sem iz Kopra, ali grem lahko na pregled v Ljubljano?
Ali je potem treba kaj plačati? Ali bo novi ginekolog potreboval kakšne podatke od prejšnjih pregledov?
Jaz imam že kar dosti let pa še vedno nisem bila pri ginekologu, ker nikakor ne morem iti. Imam strah. Do sedaj je bilo vse v redu in niti ni bilo potrebe, sedaj pa se mi zdi, da imam eno vnetje in bom morala iti. Če ste tako prijazni bi vas prosila za čimveč inormacij. Zanima me še, ali greste punce raje k moškemu ali k ženski?
lep pozdrav

Živijo!

Tudi jaz pri svojih 28. letih nisem še bila na pregledu.
Zdaj, ko z možem načrtujeva otroka, pa sem se vseeno odločila za pregled. Saj veš, ziher je ziher.
Izbrala sem moškega, ker sem zanj slišala, da se resnično potrudi in ti odgovori na vsako še tako neumno vprašanje.
Glede plačila ti ne bi vedela povedat, ker me pregled šele čaka, je pa bilo v ambulanti (v kliničnih bolnicah) rečeno, da je potrebno plačat 3.000,00 sit. Najbrž je to potrebno za stroške.
Sem pa prepričana, da lahko greš v katerikoli kraj v Sloveniji na pregled.

Baje živimo v demokraciji in ne vem zakaj si ne bi mogla izbrati svojega ginekologa kjerkoli v Sloveniji. Problem se lahko pojavi edino, če ima ginekolog že preveč pacientk pacientk. Če ne boš veliko pri ginekologu, tud tistih 5000 sit (kolikor stane pregled) ni veliko na leto. Konec koncev gre pa za tvoje zdravje.

lp in brez strahu Lela

Ženska gre lahko h ginekologu tudi v drug kraj. Seveda, če še ni podpisala izjave za izbiro svojega zdravnika. Če tudi je že izbran, lahko zamenjaš zdravnika v primeru, da je minilo že več kot 1 leto, sicer pa pismeno odpoveš prejšnjemu in baje tudi navedeš vzrok. Jaz nisem iz Ljubljane, imam pa svojega ginekologa v Ljubljani na Ginekološki poleg porodnišnice. Prvi pregled je samoplačniški, naprej pa ne, če se odločiš za določenega zdravnika, ki naj bi bil poslej “tvoj”.

Zdi se mi pa, da lahko greš tudi samo na pregled, plačaš kot samoplačnik, ni pa nujno, da se sploh odločiš za podpis izjave za izbiro svojega zdravnika. Samo potem ti “socialno” ne bo pokrivalo ostalih pregledov, če bi bili potrebni.

Sama sem nekaj casa hodila v Ljubljano pa nisem bila zadovoljna, ker tam ginekoligi delajo enkrat tedensko (vsaj vecina), dopoldanske preglede krije zavarovalnica, popoldanski pa so samoplacniski – tudi ce si zavarvan in ce je to tvoj izbrani ginekolog. Sama sem hodila k zenski, ampak se ni obneslo, sedaj hodim drugam in je to moski in je veliko bolje. Pa tudi iz porodnisnice imam z moskimi ginekologi prijetne izkusnje.

brezplacno v Lj. je na Metelkovi, glede spola zdravnika je tako: ce te je sram je mogoce bolje da se obrnes na zensko, sm pa slisala da so moski bolj nezni..
jest hodim k porodnisnici na Slajmerjevo 2, ker so res prijazni , je pa 3500 za placat..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close