Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija spermiogram

spermiogram

Dober dan!!

star sem 25 let.
2 junija sem bil na spermiogramu v mariboru.Seme sem dal zjutraj ob 6.40 uri in ga v ambulanto dostavil ob 7 .20.Se pravi 45 minut od izliva.Dostavljeno je bilo v sterilni posodici za urin,ki sem jo kupil v lekarni in zavito v folijo.Tak kot so mi rekli v bolnici,kjer morem seme dat, da naj naredim.

Sedaj me zanima, ob izlivu je bila sperma gosta in belkasta.Po nekaj časa v lončku pa je postala tekoča in bledo bela do sivo prozorna.

1 Je kaj narobe, če je bila prvo gosta kasneje pa je postala redka??

2 en dan pred oddajo semena sem spil kozarec piva in en kozarec radlerja, ker sem sprva čist pozabil, da morem it na spermiogram,

pa me zanima, če lahko to vpliva na rezultat spermiograma??

3. potem pa me še zanima, če je ,ker sem spermo prinesel od doma lahko slabši rezultat???

Za spermiogram sem se odločil,ker imam na modi desni ciste-spermatokele in na levi tudi spermatokele in manjšo hidrokelo, vse velikosti do 2 mm.

Lahko to vpliva na spermo???

Naj povem, da sem pred 3 leti že enkrat oplodil partnerko,da je zanosila, vendar je naredila splav z tabletko zaradi določenih situacij.

Je možno, da v treh letih pride do neplodnosti oz nezmožnosti oploditve partnerke, če je do oploditve že prišlo pred slabimi 3 leti???

Spoštovani!

Seveda, naravni pojav utekočinjenja semena poteka na tak način, kot ste ga opisali.

Vse o spermiogramu vam bo odgovoril specialist ginekolog v ambulanti za neplodnost, če jo boste s partnerko obiskali. Kriterij za ta obisk je, da sta se s partnerko “trudila” (=imela radne spolne odnose) dovolj časa. Kako dolgo, bo povedal partnerkin ginekolog.

Seveda lahko v času 3 let pride do različnih bolezni. Vendar bo spermiogram pokazal, kako je z vašo plodnostjo. Pa še nekaj morate vedeti – zanositev ni samo tehnika – v enakem delu kot je lahko problem pri moškem, je lahko tudi pri ženski, pa tudi če ni nobenega problema, narava včasih “da”, lahko pa tudi “ne da”. Treba je biti potrpežljiv in delati. Če ne bo uspelo pa se obrnite na ginekologa v ambulanti za neplodnost.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

kaj pa glede neplodnosti pa epidimitisa?

sem imel pred pol leta epidimitis-vnetje obmodka ( vročina, bolečine v nogo in trebuh,) pa sem dobil dve škatlici primotrena za pojest. Tak je rekel zdravnik, da je to epidimitis.

Pa me zanima, če je lahko zaradi epidimitisa prišlo do poslabšanja semena??

Čist tak me zanima, če je lahko zaradi epidimitisa poslabšanje semena in če ja v katerih primerih??

Sem čital, da če pride do epidimitisa in ni pravilno zdravljeno, da lahko pride do problemov z plodnostjo.

Je to res in kako je s tem??

pa najlepša hvala za vsa vaša mnenja in odgovore.

Spoštovani!

Zdi se, da se vaša vprašanja nekako vrtijo v krogu – kot da bi na podobno vprašanje že odgovarjal v temi “spermatokele in neplodnost”.

Seveda lahko epididimitis povzroči tudi posledice, zmanjšanje plodnosti (zmanjšanje ali zamašitev semenovoda na tisti strani, na kateri je do epididimitisa prišlo). V takem primeru je navadno moški ploden ravno tako, z druge strani.

Če partnerja ne moreta zanositi, obiščeta strokovnjaka (ginekologa). Ta pregleda tudi spermiogram. Izvid spermiograma pove, ali je pričakovati normalno sposobnost moškega, da zaplodi potomca, ali ne. Če ne, potem predlaga odvzem semena direktno iz testisa in umetno oploditev. Za razlago spermiograma je pristojen strokovnjak v ambulanti za neplodnost. Za vsa vprašanja v tej zvezi se obrnite na ambulanto za neplodnost pri ginekoloških oddelkih v Ljubljani, Mariboru ali Postojni – tam pač, kjer ste oddali vzorec sperme. Čeprav je res, da je to v tujini stvar urologa, žal v Sloveniji ni tako. V Sloveniji se s tem ukvarjajo ginekologi v ambulantah za neplodnost. Obrnite se nanje – oni vedo, kakšen spermiogram mora biti in ga bodo primerjali z vašim ter nato zagotovili, da je vse v redu ali pa predlagali ukrepe.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Najlepša hvala za odgovore.

Zdaj pa bi vas vprašal še samo eno vprašanje:

ali bi se na ultrazvoku mod videlo, če bi epidimitis pustil posledice???

kot veste sem imel pred 8 meseci vnetje obmodkov in sem dobil 2 škatlici primotrena.
Sedaj sem pred enim tednom imel UZ mod.

Ta ,ki dela UZ je rekel, da so testisi normalni, normalno prekrvavljeni, da je vse ok, samo na desnem modu so prisotne manjše ciste- spermatokele velike do 2 mm, na levem modu pa tudi spermatokela in hodrokela veliki do 2 mm.

Bi se videlo, če bi epidimitis pustil kakšne posledice in bi mi ta, ko dela UZ rekel kaj oz. bi pisalo na izvidu od ultrazvoka, da je kakšna posledica???

ali se posledice epidimitisa pokažejo samo na spermiogramu???

hvala.

Hvala!!!

sem 2 junija dal seme za spermiogram,Andragoga imam zdaj 8 junija.Naj povem, da me je res neizmerno strah,ker se bojim, da kaj ne bo v redu z spermiogramom.

Je lahko velika možnost iz vaših izkušenj, da se spermiogram v 3 letih tako poslabša pri fantu starem 25 let, da je nezmožen zaplodit partnerko???

sem pred 3 leti že oplodil partnerko ,sam je pol nardila splav.

in zdaj me je strah, da se mi je seme poslabšalo zaradi epidimitisa,ki sem ga imel pred 8 meseci, in zaradi spermatokel in hidrokele vse v velikosti do 2 mm.Je bil epidimitis zdravljen z 2 škatlicama primotrena.

Strah me je da bom slabše ploden ali neploden.

kaj vi mislite??

Ko pomislim, da imam v sredo andragoga me kr oblije, ker se bojim, da se je kaj poslabšalo.
Saj vem, da bi moral bit pomirjen in ne o tem razmišljat, sama je v podzavesti.

Kake so možnosti, da po treh letih postaneš neploden, slabše ploden???

Lepo prosim za pomoč oz nasvet in mnenje iz vaših izkušenj.

Saj vem, da

Spoštovani!

Verjetno ste narobe zapisali. Andragog je strokovnjak za izobraževanje odraslih in nima zveze z medicino in vam pri tem ne bo mogel pomagati. Gotovo imate androloga – torej zdravnika ginekologa ali urologa, ki se posebej ukvarja s problemi plodnosti pri moških.

Omenjate podzavest… na tem področju je strokovnjak psihiater ali psiholog, tudi ta lahko prispeva svoj del k reševanju vaših težav.

Če ste se pri andrologu naročili, ste naredili vse, kar ste lahko – razen seveda tega, da imate redne spolne odnose in delate vse za to, da se bo partnerka ob vas počutila čim bolje, varno, prijetno… to so osnove za to, da bosta ustvarila družino…

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Spoštovani,
Pred točno enim mesecem sem v UKC Ljubljana opravil spermiogram,(s partnerko imava težave z zanositvijo). Gospa, ki je delala na tem odelki, mi je povedala, da v primeru, če bo kaj narobe, mi javijo po pošti v roku 10 dni. Danes, po enem mesecu, sem pa dobil pošto, naj se oglasim na pregled oz.pogovor glede spermiograma (čez en teden). Malo sem zaskrbljen in prosim, če mi lahko odgovorite oz. poveste, ali je možno, da ni kaj hudo narobe.
Vnaprej se Vam lepo zahvaljujem za Vaš odgovor,

Lep pozdrav

Spoštovani!

Zdi se mi dobro, da vam sporočajo, da so dobili izvid in vas vabijo, da vas seznanijo z njim. Želite si otroka – torej ste zrel moški in pripravljen na življenske izzive – najsibo to dobre ali slabe novice – z vsemi se je potrebno soočiti. Lahko bodo povedali, da je vaša sperma v redu in da je kaj problem pri ženi. Lahko bodo rekli, da vaša sperma ni v redu in predlagali kaj – morda odvzem semena z operacijo iz testisa, morda umetno oploditev, običajno ali ICSI – ne vem in ne morem vedeti. Kaj je lahko najboljša novica – z vašo spermo je vse v redu – trudita se naprej ali pa – takrat in takrat boste dali vzorček za umetno oploditev, ker ima žena težave. Kaj je lahko najslabša novica – v vašem izlivu ni semena – genetsko ne morete postati oče. Kaj je realno pričakovati – nič od tega ali pa nekaj vmes. Lahko vam bodo rekli, da si preglejte moda (ultrazvok), če imate varikokelo si jo dajte operirati, ne kadite in ne pite preveč alkohola… Ne glede na to, kaj bo – če želite postati oče boste pač to negotovost sprejeli, šli tja in se soočili z dejstvom – če je vse v redu – super – če ni so pa zato tam, da vam povedo, kako rešiti ali reševati problem.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Spoštovani!

zanima me vaše mnenje na izvid spermiograma:

volumen :3ml

utekočinjenje: normalno

Konzistenca: primerna

Videz: normalen

ph: 7,4

koncentracija semenčic(x10^6/ml): 80

št.semenčic v ejakulatu(x10^6):240

št.gibljivih semenčic(x10^6): 132

hitro progresivno gibljivih(%): 35

počasi progresivno gibljivi(%):10

neprogresivno gibljivi(%):10

negibljivi(%):45

stopnja gibljivosti(1-4):3

aglutinacije:ne

normalni(%):21

nepravilne glave(%):57

nepravilni vratovi in srednji repi(%):20

citoplazemski vključki(%):02

Ali se lahko kako izboljsa stanje? Ali je tu vključen pregled fragmentacije DNK oz. Funkcionalni test semena?

bi morala to posebej zahtevati?

starost:35

Kot partnerica sem bila na vseh pregledih, ki pa so vsi ok. Trudiva se že 3leta.

Pozdravljeni.

New Report

Close