Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina spermatocela, varikocela

spermatocela, varikocela

bil sem na pregledu testisov, urolog je rekel, da ni videti kaj nevarnega, a naj grem vseeno na UZ. Modo me namreč včasih bolj, včasih manj boli in otipam si nekakšno bulo. star sem 20 let. izvid UZ vam bom prepisal: oba testisa sta normalne velikosti, konturi gladki, pravilni…..normalno prekrvljena.. do tu vse OK. potem pa piše: v glavi desnega epididimisa sta vidni drobni cisti premera 3 mm, tri zelo drobne , komaj vidne, premera 2 mm, so vidne tudi v glavi levega epididimisa. Sicer sta desni in levi epididimis morfološko v mejah normalnega. Levo so vidne širše, zvijujgane vene pampiniformnega pleksusa, ob Valsalvinem poizkusu prihaja do razširitve teh ven in intenzivnega pretoka – manjša VARIKOCELA. Zelo manjha količina tekočine ob glavi desnega in levega epididimisa.

ZAKLJUČEK: ZELO VERJETNO MANJŠA VARIKOCELA LEVO. posamezne drobne ciste (spermatocele?) v glavi desnega in levega epididimisa. V ostalem okviru preiskave ni videti drugih UZ vidnih patoloških sprememb. Prosim, raztolmačite mi, kaj bo zdaj z mano? Zelo me skrbi, k urologu izvida še nisem nesel, ker ne dela. hvala, Beno

Spoštovani!

Nič nevarnega in dokler razširjene žile ne bodo res obsežne ali bi imeli s partnerko težave z zanositvijo tudi ni potrebno nobeno ukrepanje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Izšel je priročnik diagnostične preiskave za vsakdanjo uporabo z navodili za bolnike http://www.drmed.org/novica.php?id=13437. Dobite ga v knjigarnah DZS in MK.

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Postovanje zanima me,gde se operise varikokela u Ljubljani?

Zagotovo na Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, Kirurška klinika, Klinični oddelek za urologijo.

Matjaž

Spoštovani,
prosim za vaše mnenje glede odkrite spermatocele, hidrocele in mikrokalcinacij na desnem modu. Ob sedenju me modo boli.
Čakam na urologa, a bi kljub temu želel dobiti vaše mnenje. Kaj od tega je lahko naverno?

Hvala in lep pozdrav.

Spoštovani!

Nič od tega ni nevarno, a vam bodo verjetno operirali hidrokelo, ki je navadno največja in najbolj ovira žviljenje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close