Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Špela2-zaveznica

Špela2-zaveznica

Špela2, pozdravljena!

Opšroščam se, ker nisem takoj odpisala, vendar mi internet ni dostopen vsak dan. Poskušala pa bom dati čim več odgovorov na tvoja vprašanja.
V Postojno sem šla, ker imam tam izbranega ginekologa, on je spremljal ves prvi postopek ICSI, tudi zdravila sem dobila tam in sicer Pergonal F, razen Decapeptila, ki sem ga kupila v tujini. Dr. Reš je opravil le punkcijo ( 10 celic, 6 oplojenih, 3 embriji vneseni) in transfer embrijev. Za ta postopek nisem plačala popolnoma NIČ!! In tudi sploh ni bilo govora o plačilu, rečeno mi je bilo da 4 poskuse krije ZZZS. Ne razumem zakaj bi zdaj morala plačevati! Nato smo na Madžarskem sami kupili Pergonal (saj ga pri nas ne dobavljajo več in nisem želela čakati na Gonal), Ta Madžarski Pergonal pa je bil na žalost slab, saj sem imela 6 foliklov brez celice in je celoten poskus padel v vodo.

Zdaj čakam na prve dni junija za ponovni poskus tokrat z Gnalom F, ne vem kaj pričakovati. Upam, da bo šlo vse gladko v kar pa dvomim saj mi že zdaj veliko stvari okoli plačila ni jasnih! Razloži mi prosim, tvoje izkušnje s plačili, saj mi bi mi bile v veliko pomač.

Lep pozdrav in veliko pozitivne energije in vztrajnosti
Katarina

Želim ti en veeeeelik uspeh – nosečnost !!! Pa pogumno novim zmagam naproti!

JU-HEJ!

Taja

Katarina, hvala za tvoje odgovore!
Kot je meni znano (bodo povedale tistke, ki to vse poznajo) je na klinikah tako, da štiri poskuse plača zavarovalnica, potem pa sam?!
Pri dr. Rešu, pa kot že rečeno plačaš vsak drugi poskus, s tem, da zdravila vedno plačaš sam – Gonal F je dvakrat dražji kot Pergonal.
Če je meni kaj jasno, potem se Pergonal še dobi oz. delajo z njim v Ljubljani, v Postojni pa ne (iz vseh naših izkušenj).
Mene je Reš že v decembru prepričeval, da ga ni več, toda takrat so mi iz avstrijske lekarne še sporočili, da ga še imajo, toda februarja, ga niso imeli več! Reš pa trsi, da ga že nevem koliko časa ni nikjer za dobit???
Kot lahko prebereš iz najnovejših informacij, da postopek stane že 500.000 sit!!!
A je katera ta vikend kaj na lotu zadela? :)))))
LP, Špela2

Pozdravljena Špela!
Hvala za tvoja pojasnila. Z možem sva se dogovorila, da junija še poskusiva v Postojni, oziroma pri dr.Rešu. Upava da bova uspešna in da se nam bo sreča nasmehnila.
V nasprotnem primeru pa se že julija prijavim na GK v Ljubljani, da skrajšam čakalno dobo. Saj veš denarci ne rastejo na drevesih kot češnje in če mi pripadajo še trije poskusi prek ZZZS zakaj pa ne.
Glede Pergonala pa mislim, da ga farmacevtske firme sploh ne proizvajajo več, saj je za njih Gonal veliko bolj profiten. Vsaj v Evropi se ga nikjer več ne dobi, kolikor vem je zdaj Gonal edini glavni tudi v Ljubljani.

Lep pozdrav in oglasi se še kaj
Katarina

Meni je dr. Reš podal drugo razlago, zakaj se je ustavila proizvodnja Pergonala!

Pozdravlejna!
Proizvodnja Pergonala se je ustavila izključno iz profitnih razlogov,saj je Gonal 2x dražji in farmacevtske družbe več zaslužijo. Čeprav pravijo, da je Gonal bolj čist in naj bi proizvajal bolj kvalitetna jajčeca. Jih pa zato proizvede nekoliko manj.
Tako so meni razložili v Postojni.

Čav Katarina

New Report

Close