Najdi forum

Prijatelj večkrat konzumira intrv. kokain in heroin.V preteklosti je že dvakrat prišlo do overdoze!Sedaj se je zgodilo tudi v moji prisotnosti..Bilo je grozno.Zgledalo je kot epileptični napad.Mislila sem,da je umrl.Ko so prišli rešilci,se je sam od sebe zbudil.Sama nase sem bila jezna,ker mu nisem znala pomagat?!Sedaj pravi, dase je prestrašil in je nekaj časa mir.Ker pa vem kako je z odv.(je tudi na metadonu)me zanima zakj pride do tega napada in kako to,da je preživel??Kako se v takem primeru nudi prva pomoč?

Torej lahko je bil tudi epileptični napad, kar ni redko pri odvisnih od drog. Bolj verjetno pa je šlo za predoziranje. kaj lahko naredite ?

Najprej je potrebno zagotoviti da nezavestni leži v položaju za nezavestnega.
Potem pa je potrebno poklicati zdravnika, ker imajo v svojih torbah učinkovita zdravila.
Potem se vrnite k zastrupljencu in kontrolirajte dihanje. če preneha dihati je potrebno začeti izvajati umetno dihanje.
Če preneha biti srce pa je potrebno začeti z masažo srca.

Skratka, najboljši ukrep je čimhitrejši prihod zdravnika.

..ce predozira s heroinom,mu je potrebno vbrizgati par injekcij soli..sol je edino pri roki..drugace pa,ne pusti mu da se drogira pred tabo..to je potuha..SRECNO

New Report

Close