Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Spb na javnem stranišču

Spb na javnem stranišču

Pozdravljeni, 

na javnem stranišču se mi je pripetila nezgoda. Ker stranišče ni imelo vc papirja, sem urinirala v stoje. Stranišče je bilo že prej polulano, krvi in blata pa tako na prosto oko ni bilo videti. Nevem sicer kako, a curek je bil tako močan in postrani, da sem poškropila celoten sprednji del vc deske (ki je bil polulan!) od tam pa se mi je vse odbilo v vulvo. Poškropilo mi je vse, kožo in sluznico, bojim se, da je nekaj teh kapljic prešlo tudi globje v nožnico). Izjemno me skrbi, da sem se okužila s HIVOM ali hepatitisom C (proti B sem cepljena).

Prebrala sem ogromno angleške literature in člankov, vse meji že na obsesijo. Kakšna je možnost, da sem, glede na zgoraj zapisano, ogrožena? 

Ce ste prebrali ogromno literature, ste najbrz tudi ugotovili, da se na navedeni nacin ne morete okuziti

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Četudi bi se lahko zgodilo, da je v stik s sluznico prišla tudi kri, ne samo urin?

Povsod je omenjeno, da je za povzročitev okužbe dovolj že majhna količina krvi, tudi taka, ki je ne vidimo s prostim očesom. Na stranišče pa smo dobesedno hodile ena za drugo.

Hvala za odgovor.

Tole si povsem napačno predstavljate. Tveganje ob majhnih količinah bi predstavljal intenziven stik s SVEŽO krvjo (politje, drgnjenje, spolni odnos, vbod), ko bi to dobesedno vtirali nekam.

Vi pa ga govorite o nevidnem namišljenem stiku z nečem, česar niste videli in obstaja v vaši glavi…

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

New Report

Close