Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Prehrana in varnost živil Šparova linija izdelkov Vital

Šparova linija izdelkov Vital

Pozdravljeni

Meni je padla v oči Šparova linija izdelkov Vital. Zanje delajo reklamo kako zdravi so, kot primerni za ozaveščenega potrošnika, ki skrbi za svoje zdavje in uravnoteženo prehrano.

To oglašujejo v reklamah, po časopisih, letakih….potem pa v trgovini vzamem enega izmed izdelkov v roke in pogledam sestavo: malo maščobe, nič sladkorja, namesto tega ASPARTAM.

Niso že dolgo znani negativni učinki aspartama? A isti izdelek priporočajo “strokovnjaki ” za prehrano kot kakovostne?

Kako je to mogoče? Ne pomeni to zavajanje potrošnika?
Ker po eni strani propagirajo eno pozitivno stvar izdelka ne povejo pa zakaj je zaradi tega ker npr. nima sladkorja in ima aspartam zaradi tega slab?

Se da kaj storit “proti” takemu ozaveščanju potzrošnikov?

Hvala

Razumem vašo jezo, toda pogosto je marketing močnejši od stroke,žal- Če bi vedno zdržala stroka, potem marsikatero živilo ne bi smelo biti na policah trgovin.
Aspartam je nadomestek za sladkor ima pa manj škodljive učinke kot naprimer sharin. Kot dodatek je dovoljen vendar v omejenih količinah, kar predpisuje pravilnik o aditivih v živilih.
Oglaševanje kot zdrav izdelek je predvsme zaradi tega ker vsebuje malo maščob ni dodanega sladkorja, se pa strinjam z vašimi pomisleki.
Vsekakor ne smemo naivno slediti oglasom, paš pa se sami prepričati kaj dejansko tak izdelek vsebuje.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

Tudi jaz sem že kupil izdelke Vital ter kaj kmalu zasledil, da vsebujejo sladilo aspartam. Že dolgo velja za zelo škodljivo umetno sladilo, kar je tudi razvidni iz številnih študij. Žal je prehranska industrija preveč močna in nimajo interesa slediti trendom zdrave prehrane. Se pa aspartam pojavlja v številnih izdelkih kot so npr. žvečilni, razni bomboni, dietični izdelki, …. Vsekakor boste za svoje zdravje storili veliko več, če si boste privoščili kos torte kot pa neko dietično živilo, ki vsebuje cel kup aditivov (pogosto tudi aspartam).

Ne razumem pa dejstva, da ima Spar strokovnjakinjo za prehrano ga. Andreja Širca Čampa, Klinična dietičarka in prehranska strokovnjakinja. Sprašujem se, če so tudi strokovnjaki, ki bi morali bdeti nad kakovostjo živil tako skorumpirani, da bi se prodali za nekaj evrov.

Proti takim zavajajočim propagandam, kot jih izvaja Spar lahko še največ naredijo neodvisni mediji z ozaveščanjem končnih potrošnikov. Močno upam, da se najde nekdo…

Lp, B

New Report

Close