Spar S-budget hrana
Pozdravljeni!
Malce sem prebirala teme o mačji hrani in kaj je pač nekvalitetno tako da;
Zanima me vaše mnenje o hrani Šparovi hrani S-budget za mačke, zdaj točne sestave ne vem, ker sem embalažo zavrgla – je pa tako da so pač žita na prvem mestu, meso na drugem manjšinskem deležu. Na videz briketi nimajo veliko bravil prevladuje rjava barva in malce rdečkastih briketov – v primerjavi z drugimi trgovinskimi briketi je barvil manj.
Na deklaraciji ni zapisa o vsebnosti soli, sem pa kot je omenjeno v eni izmed tem, z jezikom probala briket in ni niti malo slan.
Star je taka, da mačko ne moremo vedno hraniti samo z kvalitetno hrano zato iščemo cenovno ugodno hrano da bi obroke mešali 50-50 – in da ji s tem ne bi delali škode. Na prvi pogled se mi je zdela to od trgovinskih ena boljših variant.
Mnenja???
Koliko pa stane kvalitetna macja hrana mesecno gledano?
Jaz tu ne bi sparala, ker je dolgorocno gledano skoda vecja od koristi.
To je princip “dejmo sparat pa nej kosta kukr hoce”. Sama sicer nimam mack, imam pse, sem jima tudi dala cenejso hrano, en kup enga dreka je bilo, ce poenostavim, da o dlaki, vetrovih, driskah,..sploh ne govorim.
Aja, jaz dam 67eur za 13kg hrane pa se nismo obubozali.
lp, lona
Za mucke pa pride 5kg Hills hrane za mačke cca 30evrov (čist točno ne vem) in na vrečki piše da imaš za 80dni, kar pomeni pribljižno 10evrov na mesec kar pa spet ni tako drago.
Sm tudi sama testirala hrano nižjega cenovnega razreda in ugotovila da je te hrane mucek pojedel precej več kot pa Hillsa.
lp
Lona lepo da vi niste obubožali toda mi smo trenutno v situaciji ko vsak evro pomeni ogromno! In pač moramo šparat kjerkoli se da.
Drugim hvala za odgovore. Do zdaj smo hranili večinoma z Royal Canin (Fit). Mešanje hrane bi bilo začasno, dokler se pač finančno stanje ne izboljša.
Drugače kar se komercialnih hran tiče, mislim da S budget ni nič slabši od ostalih komercialnih, vsebnost mesa oziroma mesnih proizvodov je primerljiva raznim Kitekatom, Whiskasom itd, no ta vsaj slana ni pa zelena :). Pač s kvalitetno hrano ni primerljiv, to drži.
Bom pa ob prvem obisku Spara prepisala deklaracijo.
Če sprašuješ za brikete, se mi od teh supermarket zadev zdijo še najbolj uporabni Hoferjevi. Po deklaraciji je mislim da celo 30% “mesa” in takega deleža ne dosegajo niti nekatere bolj ugledne znamke. Cena je pa okrog evra za kilsko škatlo. Za mešat in za občasno mislim, da ne bi smelo biti neke strašne škode.
kaj pa če začasno preideš na Trainer?
10 kg Rc Fit te stane: 51,64 evrov
10 kg Trainerja Natural Adult Piščanec pa: 38,90 evrov
Po moje da boš tako več prihranila, kot da mešaš.
Koliko mačk pa imate?
Če le lahko, iz celotnega budgeta, ki ga imate na voljo, tako odtrgajte ta denar za hrano (10 kg hrane ti bo zadostovalo za kar nekaj časa) in jo kupite v čim večjem pakiranju.
Ker če boste kupovali mala pakiranja, boste “sfrčkali” ogromno denarja, samo zgledalo bo, da kaj prihranite. Tudi če preračunaš, koliko stanejo “komercialne hrane” (ki so pakirane v mala pakiranja), to ni nekaj, kar je poceni.
Aja, kje si dobila 30%, ne vem, navedeno je takole:
Sestava:
Žita (najmanj 4% riža v obliki kosti), meso in stranski proizvodi predelave mesa (najmanj 4% govedine v temnih briketih), stranski proizvodi rastlinskega porekla, olja in masti, rudninske snovi, zelenjava (najmanj 4% v rdečih briketih)
Analitske sestavine:
surove beljakovine 20%, surova olja in maščobe 8%, surovi pepel 6.5%, surova vlaknina 3%, kalcij 1.25%, fosfor 0.95%
Dodatki/kg:
vitamin A 11.750 i.e., vitamin D3 1.175 i.e., vitamin E (a-tokoferol acetat) 65mg, baker (bakrov-(II)-sulfat, pentahidrat) 10mg.
Z antioksidanti in konzervansi (ES- dodatki)
Veseli me, da ste nekateri tako pripravljeni pomagati :). Se vam res zahvaljujem, toda ni tako hudo in če že imate odveč, bi raje videla da ta hrana tava v kakšno zavetišče.
Smo se odločili da bomo probali s Trainerjem 10kg. Stare hrane imamo še za nekaj časa, tako da do takrat bomo pa že skombinirali teh 40€.
Imamo 1 muco, tako da ni tako grozen finančni zalogaj ampak kot sem rekla vsak evro se pozna in gre lahko za položnice. Realno pa s Trainerjem dolgoročno res prišparamo tudi več kot 10€ :)))).
Hvala za nasvete!
Trainer je dobra izbira. Imajo tudi več različnih okusov tako, da nekaj bo mačku sigurno odgovarjalo. Jaz sem sprobala brikete za male muce, ter ovčko in tuno za odrasle. Če si iz Lj. ti svetujem, da greš v trgovino za male živali v BTC, Mr. Pet in prosiš, da ti dajo nekaj vzorčkov hrane. Mislim pa da Trainer dobiš celo v 15 kg ali 20 kg embalaži, kar pride še ceneje. Poleg tega imajo pogosto akcije. Mislim, da so ravno prejšnji mesec imeli Trainer po zelo ugodni ceni.