Spanje v majhnih stanovanjih
Marsikaj se da narediti tudi na mali kvadraturi. Je pa včasih to malo večji poseg in morate pretehtati, kaj se vam splača:
– če se računati v naslednjih letih seliti, je zdaj smiselno narediti tako, da čim manj komplicirate – pač spite v isti sobi in pridno šparate za večje
– če to ni opcija, pa bi jaz vseeno razmislila o kakšnem pregrajevanju – dnevno pregradite ravno taliko, da v pregrajeno sobo vtaknete zakonsko posteljo (recimo 160*200) z drsnimi vrati, ostalo je dnevni prostor. Da ga povečate, zrušite še morebitno steno s kuhinjo, da je vse v enem.
Človek potrebuje kvaliteten spanec, kar pa spanje na kavču vsekakor ni. Spalnica je pa tudi bolj intimen prostor (vsaj zame) in je prav, da je vsaj delno posebej.
Jaz bi v dnevni sobi imela pograd (zakonsko posteljo), spodaj pod pogradom pa sedežno oz. dvosed ali nekaj takšnega. Super pridobitev prostora, pa tudi ni treba vsak dan pospravljati sedežne, če bi spala na njej. Takšne pograde sem videla v ikei, vem pa, da obstajajo tudi leseni, črni.
http://www.bolha.com/spalnice-ostalo/pograd-ikea-oglas1277953403%5B/quote%5D
ja to je idealna rešitev, preverjeno. spodaj je lahko tudi garderobna omara.
Da sem dočakala dan, ko se nekdo strinja z mano, da stanovanje opremiš za družinske člane, ko so obiski, pa pač improviziraš. Se strinjam!
Če bi nam dala tloris stanovanja, bi ti verjetno lahko napaberkovali idejno rešitev – ko sem bila sama v enosobnem stanovanju, je bila tako kot je že zgoraj nekdo opisal možnost, da se kuhinjski niz (skromen, seveda) prestavi v dnevno sobo. To bi bila idealna rešitev.
Sicer pa navijam za normalno posteljo, itak je televizijo najlepše gledati leže, obiski pri nas še dandanašnji sedijo za kuhinjsko mizo in ne na sedežni (btw, imamo kavč za ležat in ne za sedet, tako da itak), čeprav imamo ločene prostore.
Postelja je lahko malo dvignjena, da so spodaj visoki predali, kamor pospraviš čuda enih stvari. Tisti pograd iz Ikee sicer zgleda fajn, samo je pa majav in za dva odrasla … težko.