Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Spanje v majhnih stanovanjih

Spanje v majhnih stanovanjih

Pozdravljeni. Zanima me, kako imate urejen spalni prostor tisti, ki živite v majhnih stanovanjih. Naša tričlanska družina se seli v dvosobno stanovanje (pa prosim brez komentarjev, naj si omislimo večje, ker to zaenkrat ni mogoče), sobo sva prepustila otroku, Zdaj pa ne veva kaj naj midva. Kolebava med opcijama spanja na kavču (v tem primeru bi mogla imet kašno blazino, pa še posteljnina, pa je problem kam to pospravljat čez dan) ali postelja v omari, ta pa zavzame kar veliko prostora, pa bo ostalo bolj malo za druge stvari, npr garderobno omaro. Da bi pa dnevni prostor kar za spalnico zamenjala tudi ne pride v poštev, ker je kuhinja tud bol mala. Za vsako mnenje oz. nasvet bom hvaležna. Lp

Mi smo dali v otroško sobo poleg postelje in vse opreme še kavč, za obiske. Itak so več ali manj obiski z otroki, za tiste brez je pa kuhinja. Druga soba je spalnica.
Prijateljica je pregradila dnevni prostor, da imata z možem v enem kotu posteljo, ki je zagrajena, da se ne vidi iz dnevne, preostali del sobe je dnevna.

kaj pa kavč, ki se lahko naredi posteljo. Tako ima moja mama v dnevni, ko pride kakšen gost in prespi pri njih.

Enostavna rešitev je raztegljiv del večje sedežne garniture ali kakšen trosed, ki ima tudi predal za posteljnino. Pač spita v dnevni sobi kot še toliko drugih državljanov s premajhnim stanovanjem. Mi smo imeli takšno rešitev dokler se nismo preselili v večje stanovanje.

Jaz sem sicer sama, imam pa enosobno stanovanje. Po naročilu sem dala delati posteljo v omari. Je bilo 3x ceneje kot če bi kupila pri “uradnih” ponudnikih. Čez celo steno (3,2m) imam polovico za posteljo, polovico za omaro. Omara je dovolj velika za dva. Ker je do stropa in je vse izkoriščeno. Postelja je 140*200. Tako da čez dan imam posteljo pospravljeno in je soba dnevna soba. Meni je to super. Nad posteljo je dovolj prostora za posteljnino, deke, ipd..
Mogoče bi vi v sobo otroško dali večjo omaro in bi lahko še tam vidva kaj shranila. Dobijo se tudi sedežne z predalom “za posteljnino” kamor lahko kar veliko spraviš. Ali pa klubska mizica ki je v resnici skrinja in je tudi lahko veliko stvari notr.

Tudi meni je to večno vprašanje kako urediti. Če je veliko obiskov bi veliko raje imela spalni prostor z otroci, dnevno sobo pa za dnevno sobo. Meni je sicer ta opcija bolj všeč, ampak otrokom manj, ker potem noben prostor ni od njih.

odvisno koliko je star otrok?
Mi smo imeli tako situacijo in sva spalnico pustila otroku, spala v dnevni nekja časa na raztegljiv sedežni, ko nama je to dopizdilo, sva preuredila stanovanje-se je dalo, da sva imela fiksno posteljo v dnevni+bivši hodnik ,pregrajeno z omaro. Otroška in dnevna sta bili enako veliki po 15 m2, pa še na ostanku hodnika sva imela kar veliko garderobno omaro. Ampak je bilo to vse skupaj brez veze, ker je bila punčka še majhna in sploh ni potrebovala svoje sobe, ko je bila stara 10 let smo se selili v hišo.
Sedaj ko gledam nazaj bi naredila drugače, bi imeli skupaj spalnico in otroško sobo, prostora je bilo dovolj. Je pa res, da smo tako predelano stanovanje prodali v sekundi, je bilo vsem všeč, pohištvo po meri, res je bilo lepo. Ampak smo imeli dovolj blokovskega življenja, nekaj keša prihranjenega, pa še naraščaj smo dobili. Sedaj smo spet samo 3-je v hiši, pa nam je ravno prav, ker sva kupila majhno hišo, da se nisva zapufala.

Otroci tudi rastejo. Naš ima zdaj 8 let. Ne predstavljam si, da bi še dolgo spala skupaj z njim v sobi. Veliko raje bi v dnevni. A je kdo nabavu postljni nadvložek od Dormea, ki ga ima Merkator zdaj v Zberi in izberi. Zadovoljni?

Jaz nikoli ne razumem zakaj ljudje planirajo opremljanje stanovanja ali celo izgradnjo hiše glede na to “kam bodo dali obiske”. Pred leti me je bivša tašča skurcala, ker sem za stanovanjce v prizidku k hiši kupila en trosed, češ kje bodo pa sedeli prijatelji njenega sina?!!? Ma halo??? Jaz stanovanja opremljam glede na potrebe članov družine in ne za tistih nekaj ur obiskov. Seveda je lepo, če imaš veliko hišo ali veliko stanovanje, da si človek umisli prijeten prostor, kjer se lahko razkomoti več ljudi, a da bom pa to gledala ko opremljam 50 kvadratov? Kaj ste nori?

Midva z možem sva zelo dolgo spala v dnevni sobi, nisva imela kavča pač pa zakonsko posteljo. Čisto klasično postlano, s povštri in pižamami pod povštri. Otroka sta dobila sobo. Prav nič hudega nam ni bilo, čez dan smo se vsi igrali in valjali po postelji, zvečer sta šla otroka v sobo, midva pa v dnevno. Če so prišli obiski, bog pomagaj, so sedeli v kuhinji od koder so imeli lep razgled na najino posteljo. Pa kaj. Tudi nikomur nismo prepovedali sedeti na tej postelji, tudi obiski so posedali na njej in se igrali z našimi otroki. Skratka, za teh nekaj ur obiskov ne delaj neumnosti. Kupi posteljo, da bosta spala kot človeka!
S prijatelji pa se dobivaj zunaj, če drugače ne gre, pojdite v picerijo in se družite tam.

V dnevni sobi sem imela francosko posteljo 160 x 200 cm, oblečeno v tapetniško blago. Na postelji so bili v enako blago oblečeni premični nasloni za lažje sedenje, ob njej pa v enako blago oblečen dvosed, za posteljo pa zaboj za posteljnino. To je bila naša “sedežna krajina” čez dan in postelja ponoči. Bolj zračno kot postelja v omari, bolj udobno kot vsakodnevno raztezanje sedežne, pa še udobno sedenje pred TV z dvignjenimi nogami. Za obiske pa večinoma dvosed … Investicija mnogo manjša kot za sedežno + posteljo v omari, potrebuješ pa tapetnika …

In zakaj mora imeti otrok svojo sobo, ta stara se pa drenjata v dnevni sobi – 1 oseba (otrok) zaseda eno sobo, dva odrasla človeka pa v eni. Ne razumem tega!

Res je. Vidva si uredita vsak svojo sobo, otroka pa v kuhinjo 🙂

če bi si recimo milsila tistio posteljo za napihnit (za kampiranje)?

pa namesto kavčev raje kupite kake blazine za sedenje ali kaj takega. Pač, da ti čimmanj placa požre….

zanima me če si kdaj kampirala in koliko noči si preživela na taki postelji za napihnit?

Mi smo skupaj v malo pregrajeni spalnici in nam je prav lepo:)
Spalnica je spalnica, dnevna soba je pa dnevna soba.
Še na misel mi ne pride, da ne bi spala na vzmetnici, pač pa na nekem kavču in to raztegovala in odeje nosila sem in tja… dan na dan…ni šans!!

moja žena je polna domislic, saj je naše 1,5 sobno stanovanje preuredila v
kabinet, ki je prej bil spalnica, je spremenila v otroško sobo,
kuhinjo je preselila v dnevno sobo, saj stena meji na koplalnico, tako smo iz velike dnevne dobili, manjšo dnevno z jedilnico in kuhinjo,
kuhinjo pa smo spremenili v spalnico,
tako kraljujemo brez problema na 50 m2.

prečekiraj malo na netu, dobiš še pa še idej za opremljanje malih stanovanj, tudi mizarstvo tekavčič se s tem ukvarja in izdeluje clei izdelke

http://www.clei.it/spazi_intro.php?living

tudi naša držinica je imela enake težave, pa smo zadevo rešili, lp

Super ideja, najboljša!

V kuhinji imej spalnico, v dnevni sobi pa kuhinjo in dnevno sobo skupaj.

Jaz bi v dnevni sobi imela pograd (zakonsko posteljo), spodaj pod pogradom pa sedežno oz. dvosed ali nekaj takšnega. Super pridobitev prostora, pa tudi ni treba vsak dan pospravljati sedežne, če bi spala na njej. Takšne pograde sem videla v ikei, vem pa, da obstajajo tudi leseni, črni.
http://www.bolha.com/spalnice-ostalo/pograd-ikea-oglas1277953403

New Report

Close