Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Spanje dojenčka na trebuhu

Spanje dojenčka na trebuhu

Podravljeni!

Zanima me, kakšne izkušnje imate z vašimi dojenčki glede spanja na trebuhu, ki ga vsi strogo prepovedujejo. Naj povem, da moj sedaj 14-mesečni sin od 1. meseca dalje spi izključno na trebuhu, ker niti pod razno ni zaspal za več kot pol ure, če je ležal na boku.

Zanima me tudi, kakšno je kaj nočno spanje vaših otrok, mi imamo vse noči pestre, saj se zelo veliko zbujamo in potem na koncu spimo pri mamici in očiju.

Hvala za odgovore!

LP, Lidija

Naša Teja, ki je zdaj stara 5 mesecev, je prve tedne spala izključno na boku. Potem, ko je sama obračala glavico, na hrbtu. Ko pa sem jo nekaj dni čez dan opazovala, ko je bila na trebuhu in, ko sem bila prepričana, da bi v primeru, da ji zmanjkuje zraka znala in zmogla sama dvignit in premaknit glavico, šele potem sem si upala jo tudi ponoči dat spat na trebuh.
Danes spi ponoči tako na hrbtu kot tudi na trebuhu.

Kar se tiče spanja na trebuhu sem bla ful “cvikator”, ampak zdaj je to že mimo in spimo kot top. Celo noč – kakšen teden. In mami in oči se po novem zbujata spočita in polna energije – kot v časih pred Tejo.

Pa srečno.

Alenka

Draga Lidija, moj mali je spal na trebuhu od porodnisnice naprej .Sedaj je star dve leti in pol.Ker je bil na boku zelo nemiren, mi ga je sestra polozila na trebuh in glej ga, zaspal je kot top.pa smo ga se mi dajali doma tako spat in ni bilo nikoli problema.Vecji sin pa je star sedem let in je itak spal sploh na trebuhu, saj so nam takrat trobili, da je to za otroke najboljse.Malo kateri otrok ni sposoben obrniti glavice na stran , ker imajo otroci neverejeten cut za prezivetje.Torej prisluhni otroku in naj spi tako, kot mu pase.Glede nocnega spanja so nam na zacetku, ko sem rodila ta mlajsega veselo tupili, da mora cimprej spati sam in v svoji postelji.Pa sva z mozem ugotovila, da najlepse spimo skupaj v druzinski postelji.Pa zato nic ne trpi najino ljubezensko zivljenje ali najin spanec.Torej nam se je tako najbolj obneslo.Glede govoric o razvajenosti pa jim lahko natresemo le toliko; vsi sesalci imajo mladice v brlogu ob sebi in ti odidejo, ko so dovolj zreli.Torej se noben pubertetnik ni verjetno spal s svojimi starsi in tudi nas malcek ne bo.( Ce pa, pa tudi nic hudega…ha..ha.. ).Nam se taksen family bed obnese.Poskusite se vi in se ne ozirajte na okolico, ceas kaj pa bodo rekli..

Lp Mojca

draga lidija

Sem mama 7 mesecev staremu sinkotu in tudi naš fantek od 3. meseca dalje spi izključno na trebuhu, ker drugače ni šans da bi zaspal. Tudi če zvečer med dojenjem trdno zaspi v mojem naročju, se v primeru, da ga v posteljo odložiš na hrbet, takoj zbudi in začne jokati. Tako, da tega sploh ne poizkušamo več!
Mi smo ga prve tri mesece dajali spat na bok, vendar se je že pri približno mesecu in pol “zrinil” na hrbet. Imeli smo 5 mesecev kolike in ko je bil star 3 mesece, nam je prijateljica svetovala naj ga dajemo spat na trebuh. In res je pomagalo! Vsaj noči so bile dokaj normalne. Drugače pa smo se do 7. mesece zbujali cca 6x na noč, se dojili in nosili…potem pa smo pri njegovem dopolnjenem 7. mesecu rekli, da bomo s tem zaključili in smo ga pustili eno noč jokati 2 uri in pol. Seveda je bil ves čas pri njemu očka ali jaz, le dvignili ga nismo iz postelje in ga dojili. Od tega je sedaj 8 dni in od takrat je ponoči mir.

Tatjana

New Report

Close