Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja spanje 4,5 mesečnega dojenčka

spanje 4,5 mesečnega dojenčka

Zdrava punčka, polno dojena mi že en mesec ponoči čudno spi, oziroma se zbuja vsake dve uri, tudi vsako uro. Mleka imam dovolj, sicer je dobre volje, razigrana, normalna dojenčica. Samo tole spanje ponoči, me pa že izčrpava. In to je ne glede na to ali gre spat ob 18.30 ali 21.30. Zbudi se ponavadi najprej okoli 22h, potem od 1h pa na vsako uro ali dve. Podnevi spi različno, včasih samo dvakrat po pol ure, včasih večkrat od tega lahko tudi po eno uro. Tudi, če grem z njo ven ali jo skušam utruditi s telovadbo, če jo pred spanjem skopam, zmasiram, ne vpliva na več spanja. Ko jo vzdignem ponoči, jo podojim. Včasih ima po nekaj podojih dovolj, včasih se kar nalima name in me ne spusti. Prav, sem poskusila tudi, da bi z mano v postelji spala – nič ni bolje, potem pa sploh ne spim, ker me je strah, da bi se nanjo ulegli starejši sestrici, ki tudi skoraj vsako noč prilezeta k nama v spalnico spat – dokler ju ali mož ne odnese nazaj ali pa on ne gre spati v njuno sobo.

Ima še katera idejo, kaj naj poskusim? Hvala.

Zelo podobno moji 5 mesečni deklici, s tem, da ni več dojena. Od začetka je lepo spala, od 19.30 do 2.30 ali 3.30, položila sem jo v posteljico in je v roku pol ure zaspala. Kakšen mesec in pol nazaj pa se je začačela zbujati prej (23. 30 ali 00. 30), spi zelo nemirno (glavico kar levo, desno), poleg tega se je začela uspavati na rokah, skratka čisto druga pesem. Pa sem že mislila, kako fajn, da nimamo težav z uspavanjem in spanjem ponoči. Ne vem, sem jaz naredila kje kaj narobe, ali pač ma tako fazo. Zelo me me čudi, da je lačna tako hitro (je nekje ob 19. 30), ko pa čez dan brez težav zdrži 4 ure brez hrane, sploh ne sitnari od lakote, ji moram kar tako dajati, ker drugače bi menda jedla na 5 ur ali pa še več. Zjutraj je pa ponci že ob 5. 30. Čisto se ji je porušil urnik. Sem ji tudi dala že riževo kašico zvečer po flaški, pa je ne mara. Aja, pa tudi v najini postelji ne spi nič dlje, lepše ali mirneje.

Oprosti, kot vidiš ti nisem prav nič pomagala, samo še en problem več sem izpostavila, da vsaj vidiš, da nisi edina. Bi se tudi jaz priporočila za kakšno rešitev.
Upam, da bodo čimprej začele spati, zverinice male :))

saj bo minilo (((hugs))) se mi zdi, da ni druge rešitve, kot da se sprijaznimo s tem in počakamo na boljše čase…

v materinski šoli v LJ sem bila na predavanju o spanju in nam je zdravnica, ki predava o spanju in motnjah spanja rekla da če imamo s čim probleme naj pokličemo v materisko šolo pa bodo povedali kao pridemo do nje… je pa rekla da naj bi otrok spal v enem kosu 5-6 ur spanja po 3 mesecih in da to se šteje kot spanje celo noč. In pa da naj aktivnosti primerno prilagodimo redu in da naj bomo dosledni, zvečre ob tej in tej uri kopanje, hranjenje in panje, pred tem seveda naj bo do aktivnosti porazdeljene tako, da se otroku dogaja čimveč zjutraj proti večeru pa stvari umirimo…in če vidimoda ima zvečr preveč energije mogoče kakšno spanje izpustimo… lej ne vem to nekako nam je bilo povedano to je teorija..je pa verjetno res da se v tem obdobju še bolj zavedajo okolice in potem to predelujejo v spanju in zato bolj nemiren spanec. Pa rekla je sevceda nikako ne ga vzet k sebi za spanje ampak mora biti v svoji posteljici, ker imajo dojenčki radi red..:)

Ni druge…. mine….. moj bo čez 1 teden star 2 leti, pa smo do zdaj prespali v celoti samo nekaj noči.

New Report

Close