Najdi forum

Pozdravljeni, imam že dolgotrajen problem,ki se ga ne morem rešiti. namreč preveč razmišljam menim, ker moj dan in noč sta nekako enako v mislih in dogajanju. ko zaspim sicer zelo težko, ves čas , celo noč se nekako pogovarjam v mislih, dogaja se mi kot da je dan in se skoz pogovarjam kot bi bedela,. V resnici spim in zjutraj bi lahko napisala roman, kaj sem pooči počela. redno jemljem zoloft in občasno xanax. Tudi po dnevi, ko sem sama res veliko razmišljam pa čeprav nočem. Kaj svetujete?
Sedaj bi se rada odvadila xanaxa, pa se mi dogaja da sploh ne morem več zvečer zaspati, in bedim tudi do 2 ponoči nato zaspim ,zopet pa nenehno v spanju razmišljam. kaj narediti,ali naj raje nadaljujem s xanaxsom 0,5 in vsaj lažje zaspim. res ne vem kaj naj naredim

Pozdravljeni,

opisujete, da spite, vendar se ob tem zavedate. Imate tudi težave zaspati. Kdaj se vam je začelo dogajati, da ste spali in ste se zavedali? Od kdaj imate težave zaspati? Morda so to lahko stranski učinki zdravil?

Ko ste sama tudi preveč razmišljate, vendar nočete. Kakšne misli vam hodijo po glavi? Vam niso prijetne? Se želite čemu izogniti?

Na nespečnost ali slab spanec velikokrat lahko vplivajo vsebine iz nezavednega. Tisto, kar smo potlačili. Zdravila ne razrešijo vzroka, ampak samo skušajo delovati na simptome. Jaz osebno ne verjamem, da lahko kemija popolnoma “utiša” naše vzgibe v duševnosti. Vam morda psiha nekaj sporoča, vi pa ne želite slišati? Če to drži, imate kakšno asociacijo kaj bi to lahko bilo?

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

Pozdravljeni, ja imam težavo tudi zaspati, sedaj ko se odvajam xanaksa.Dogaji se mi je začelo že pred leti, da sem ogromno sanjala, vedno sem rekla da bi lahko napisa zjutraj roman od sanj. Nato pa sem ugotovila da to niso sanje ampak neko dogajanje ki se mi je že pripetilo ali si domišljam da se mi bo. Mislim da so moje težave povezane , ker preveč razmišlam tudi čez ves dan. sem tak človek .ki se za vse sekira in pri meni morabiti vse ok. tudi čez dan ko sem sama doma se velikokrat zavedam da kar naprej vmislih nekaj razmišljam.:res je da nočem razmišljati, vendar se mi dogaja da ne gre brez misli.
To , da bi mi dali kakšen predlog in ali bi zamenjala tablete bi bila zelo vesela-
Hvala

Pozdravljeni,

bežanje mislim in pometanje pod preprogo žal ne pomaga. Vaša duševnost vam s tem nekaj sporoča. Tudi sanje so, kot je že rekel Freud, kraljeva pot do nezavednega in iz nezavednega verjetno tudi prihajajo vaši simptomi. Ste kdaj razmišljali, da bi poizkusili s psihoterapijo? V tem procesu bi lahko raziskali in predelali vzrok za vaše težave. Če poizkusite, imate kaj za izgubiti?

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close