spanje

zdravo,

stara sem 23 let in imam tezave s spanjem.pa ne da ne morem zaspati, ravno nasprotno;kar naprej sem utrujena, spim lahko po cele dneve…se ne ukvarjam z nobeno rekreacijo( se ne morem pripraviti, da bi s cim sploh zacela), nimam sluzbe, torej dejstvo je torej, da imam prostega casa na pretek.
zgodovina; ze odkar sem bila mlajsa, vsaj v obdobju OS, sem rada zamujala ali celo izostajala iz sole, samo da sem lahko spala.v obdobju med 14 in 15 letom, pa sem bolj ponocevala.uporabljala sem tudi alkohol, droge… ne vem ce je to kako povezano?
mimogrede, moja mama je tudi bolj take narave, z izjemo seveda, da hodi v sluzbo..
mislim, da moj problem ni psihicne narave, resda me ne interesira dosti stvari, ne hodim dosti med ljudi, ceprav imam rada njihovo druzbo.
ne vem, ali sem po domace receno lena ali je mozna kaksna druga razlaga?!
imam nizek pritisk( pa ne prenuzek) in zgodi se, da lahko zaspim kjerkoli, kadarkoli…pa cetudi sem spala dovolj ur.
prosim, ce moje pismo jemljete resno, ker mi vcasih ta tezava res ni po godu, ker si resno zelim NEKAJ poceti, karkoli, samo da se spravim v akcijo. se nikoli nisem nikjer zasledila takega primera, zato toliko bolj potrebujem nasvet.

ze vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.
lep pozdrav.
b.

Spoštovani!

Predlagam, da se oglasiš pri svojem zdravniku. Nekateri znaki kažejo na depresijo, ki si jo morda imela že v ranejši mladosti, a je nihče ni prepoznal, sama pa si jo zdravila z alkoholom, ki je odličen anksiolitik in z drogami. Motnje spanja v kateri koli obliki so pogost znak depresije. Ne verjamem, da si lena.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik