spanje
Lep pozdrav!
Mene skrbi ena zadeva, odkar je tako vroče opažam nemirno spanje mojega 4-mesečnika. Danes – sedajle pa sem opazila, da je zeloo zaspan..rdeče ućke in se greva podojit in zaspi..Evo čez 5 minutk kot bi se nečesa prestrašil in se zbudi in trzne…pa ko zunaj kaj zašumi, tudi, kar naprej se je celo uro zbujal…zaspi, pa kot nek šok, se zbudi, pa zakrili z rokicami…zdajle ga uspavam na rokah
moram pa rečt, da imamo kar toplo, na žalost brez klime, v bloku
lepo prosim za kak nasvet
hvala!
Spoštovani jazj,
sedaj ko je vroče, je vroče tudi dojenčkom. Samo v bodiju brez rokavov ga dajajte spat, pokrijete ga z rjuhico, ko bo zaspal. Če imate možnost, rolete dol, odprta okna. Vendar je res huda vročina in podnevi spati je težko.
Ovlažite mu tudi obraz, rokice, da bo morda malo ohlajen. Pa kaj, ko se tako radi stiskajo! S tem pa se še bolj pogrejejo in spotijo.
Žal, proti vročini nimam ukrepov. Morda pa bo kakšna nevihta.
lpTanč
Hvala za odgovor!
No do zdaj mi je spal od jutra glih dve uri, pa bo že…pa še to na rokah, da sva ja bila oba mokra, da je kar teklo od naju. Še sreča da za vikend šibamo v hribe, ob gozd!
Zanima me še nekaj, danes mi vtrajno zavrača dojko, medtem ko si on lepo oblizuje roko. Kaj mislite kaj je problem…
Dala bi mu malo čaja…koliko mu lahko ponudim…da ne bo preveč…
In koliko adaptiranega mleka lahko naenkrat ponudiš 4-mesečniku..
hvala!!!!!!!!!
V tej vročini tudi apetit ni takšen, kot bi moral biti. Morda poskusite čej, ravno sem dobila informacijo na drugi pošti, da je možno, da bi raje pil toplejši čaj (tako kot mleko). Poskusite. Dojenje pa morda samo trenutno zavrača. Glede na to, da se tudi mi potmo kot zveri, se vedno dobro umijte pred dojenjem (saj veste, pot, pa še slan je). Popije lahko toliko čaja, kot mu prija, da se odžeja. Pa nesladkanega.
4 mesečnik popije približno 800 ml dnevno, odvisno pa je od količine obrokov. Če jih ima samo 5, potem lahko poje npr. 160 (ampak to je veliko), bolje je npr. 6 obrokov, kar znese približno 135 ml na obrok. To so samo orientacijske količine.
lp
Tanč