Španija in Portugalska
LEP POZDRAV!
Mene pa zanima, če je tu kdo, ki živi v Španiji ali Portugalski. Ali pa morda ima željo, bo to storil/a v kratkem itd… Mene zelo mika; špansko govorim tekoče, portugalsko pa bi moral obnoviti.
Kakšen je standard, kako se počutite ipd ipd?
Hvala za odgovore
Hola bandidos,
jaz zivim v Spaniji (Costa BLanca); standard tukaj na jugu je zelo podoben SLO, povprecna letna placa 10000 eur, hrana kar draga, cene avtomobilov neverjetne, cene stanovanj tudi podobne SLO; s sluzbami bolj tezko (kot vsepovsod), navaditi se moras na njihovo “pocasno” zivljenje in na “siesto” pa gre.
Drugace je pa super, nam je vsec, ceprav imamo ze dva meseca cez 30 stopinj 🙂 in ponoci komaj spimo.
Pozdravcek v SLO,
a.
HOLA!Z druzino zivimo v Zaragozi(Aragon).Tukaj smo sele en mesec,ostati pa nameravamo vsaj tri leta.Cene hrane so podobne nasim,avtomobili pa so ful dragi.Mi smo kupili seat leon star pet let za neverjetnih 8000 evrov.Pa,da ne omenjam zavarovanja in najemnine za stanovanje.Ljudje na uradih so po nasih izkusnjah ful neprijazni,sosedje so pa ful prijazni.Tako,da je vsakega po malo.Pa lep pozdrav!Adios
Mi smo svoj avto pustili doma,ker bomo enega rabili doma,ko pridemo na dopust.To pa se bo zgodilo najmanj stirikat na leto in od tega bomo kar mesec in pol poleti doma.Imamo pa tudi majhnega otroka,ki dolge voznje z avtomobilom tudi ne prenasa dobro.1700 km v eno smer res ni macji kaselj.Verjetno pa tudi ne bova zgubila na vrednosti avtomobila kot bi v sloveniji.Pa lep pozdrav vsem skupaj.
Forum je zaprt za komentiranje.