Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Spalnice iz masivnega lesa

Spalnice iz masivnega lesa

Ali ima kdo izkušnje z spalnicami iz masivnega lesa?
Mene zanimajo tiste od Lip Bled.
Kakšna je razlika glede na tiste iz iverk v praksi?

Osebno obžujem masivno pohištvo. Iz le-tega imamo pohištvo v vseh prostorih, razen v kuhinji. Sama sem z njim izredno zadovoljna, saj je trpežno in vedno moderno. Z možem imava spalnico iz masive smreke in postelja se v sedmih letih ni niti malo zamajala ali zaškripala, kar pa ne morem reči za vse ostale postelje iz iverke na katerih sem že kjerkoli in kadarkoli spala. Midva imava posteljo narejeno pri privatniku iz našega kraja.
O Lipovih spalnicah pa tako: zelo, zelo so dobre, lepe in trpežne. Vendar pa so tudi zelo drage. Njihova cena se prične tam okoli štiristo tisoč za najbolj preproste. Sicer je pa odvisno, koliko si pripravljena plačati zanjo.

Moram pa reči, da smo pred kratkim kupili po naročilu narejeno otroško sobo (tri omare in en predalnik) iz borovega lesa pri privatniku iz Mislinje. Vse skupaj nas je prišlo malo manj kot 150.000 SIT. Vse smo se dogovorili po telefonu in faxu (smo z Gorenjske), pohištvo so nam dostavili z minimalnimi stroški prevoza, tako, da nam še iz hiše ni bilo treba iti. Če te slučajno zanima, povej, pa bom pustila njegove podatke.

Kar se mene tiče – iverka – masiva – sploh ni debate.

LP. Ana

Tudi mi imamo spalnico iz masivne smreke – nežno zeleno modro “pajcano”, narejeno po naročilu (mizarstvo Ovsenik iz Kranja). Jaz sem mu samo narisala svoje želje – za kvalitetno izdelavo je poskrbel mizar.

Za 6 delno omaro do stropa, posteljo (200 x 220), dve nočni omarici in dve komodi smo plačali okoli 500.000,00 SIT. Ne vem kakšne so cene spalnic iz masivnega lesa, tako da sama primerjaj ali se ti jo bolj splača kupiti narejeno, ali naročiti pri kakšnem mizarju.

Les je les – in to ostane večno!

Nataša

za sina smo kupili sobico ali bolje rečeno spalni del sobice iz masivnega lesa podjetja Svea. Smo imeli srečo in smo ga dobili sila ugodno, posteljo 120×200, nočno omarico, predal pod posteljo in še en nizki element za par igračk za 76.000 sit.
Če bi imela denar, bi si sama tudi vse ostalo kupila masivno. Za iverico so pred nekaj leti zelo svarili zaradi formaldehidov (kemiki, popravite me) oz. lepil, ki so v iverici.
Naravno je pač naravno

Midva sva se tudi navduševala nad Lipovimi spalnicami, vendar sva pozneje ugotovila, da so nama omare previsoke (ne eni strani splanice se nama strop maloc spušča), tako da sva se odločila za Paron Laško!!

cena je bila za posteljo (180×20), 6 delno omaro in dve nočni omarici okrog 600
sva zelo zadovoljna, nič se ne maje, nič ne škripa…..

Bistvena. Kvaliteta Lipovih je naju prepričala. So pa res drage. Iverko imava v dnevni sobi in po petih letih bo treba vse vrč ven, ker odstopajo tisti trakovi, ki so nalepljeni, vse je nekam čudno in nič več lepo, spalnica je pa kot nova, leta se ji ne poznajo, nič ni razmigano, kvečjemu kaj še dokupimo (ko pridejo monterji pa celo opazijo kako odrgninico, ki jo midva nisva idela, in jo popravijo s posebnim lakastim svinčnikom – lepo od njih ne?). Po moje se splača kupit ornk, saj spalnice ne menjaš vsak dan. Je pa fajn počakat kak sejemski popust ali popust ob hišnem sejmu, tega imajo kar nekaj čez leto, da vsaj malo prihraniš.
M

Mojca Berdnik Vozel

Ojla!
Jaz pa imam spalnico Meblo in sem fuuulll zadovoljna. Stara je deset let, nobeni “panti” niso prepotegnjeni, postelja (še) nič ne škriplje, tudi jogi je od Mebla in enake starosti pa nobenih vboklin . Skratka super!
Masiva se dolgoročno definitivno splača.

Toplo priporočam!!

Veliko sreče pri izbiri!!

LP

New Report

Close