spahovanje
Že par mesecev se mi ogaja, se mi že navsezgodaj ko vstanem začne spahovati. Ko še nič ne pojem. Lahko popijem samo vodo in že. Grozno se mi spahuje in riga. Ko nekaj pojem je malo bolje, potem pa žez pol ure ali uro spet.
Kisline nečutim, se mi pa večkrat vrti. Po spahobvanju pa tudi vrtoglavica mine.
Zdravnica mi je rekla, da si naj kupim rupurut, pa ni nič boljše.
Pazim na hrano, da že skoraj ne vem kaj naj jem, pa ni nič boljše.
Poleg tega sem večkrat napiohnjenja in imam grozno smrdeče vetrove.
Pogosto me peče v črevesju ali v levem kotu boli, sploh pri gibanju.
Po vetrovih pa je malo bolje.
Zanimivo je, da je najhuje ko imam prazne želodec in po daljšem sedenju. Ko pojem je malo bolje, ampak ne dolgo.
Kaj menite?
Hvala za odgovor
Spoštovani!
Možno je, da imate v želodcu več kisline, ki je tudi že ranila sluznico. Bolej bi bilo jemati zdravila proti kislini, ki jih predpiše zdravnik (Ranital si lahko kupite v lekarni in ga jemljite 2 x 2 tableti.). Če po treh tednih ne bo spremembe, ste kadnidatka za gastroskopijo, da se preveri, ali je to zaradi rane, bakterije HP, zatekanja kisline… Zdravljenej je tudi po tej preiskavi enako.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
ali so lahko ti znaki, tudi znaki za raka?
Ko sem imela prvič hujše težave, okrog novembra sem shujšala 5 kg, potem se je stvar umirila in sem se zredila nazaj. Prej mi ni pasalo jesti, potem pa mi je celo več. Zredila sem se nazaj.
Potem se mi je ves čas malo spahovalo in bolelo me je v trebuhu, ne v želodcu.
Zdaj se je pa spet ponovilo v hujšem. Spahuje se mi tudi po vodi, boli me cel trebuh na dotik, Ne spim.V ustih imam občutek po gnoju.Spahujem in rigam, da je groza. Pa pazim pri hrani. Res, da sem vmes jedla tudi sveže sadje.Pa pravijo, da ne bi smela.Kavo sem nehala piti.
Iamm hude vetrove in smrdijo. Hodim na veliko potrebo po večkrat, ker gre ven vmes precej zraka.
A je možno, da to pomeni tudi kaj hujšega. Stara sem 34 let.
hvala za odgovor.
Imam še eno vprašanje. ŽĆe dlje časa me občasno bolijo sklepi, pred leti in letos poleti sem imela tudi eritemo nodozum ponogah. Zdravnica mi je vzela kri in je vse OK.
Zdaj me boli čeljust in občasno kakšen sklep v kolenu, gležnju. Ob vsem tem včasih čutim tudi bolečine v mišicah.
Poleg vsega tega me srbi in je malo zatečena zadnjična odprtina.
Vem, 100 težav na kupu, pa me zanima ali bi lahko bilo to povezano.
Hvala za odgovor
Spoštovani!
Takole na brzino in ob prestavljenih težavah ne morem niti reči, da se ne bi dalo vsega povezati v neko revmatipno bolezen, niti da to ni mogoče. Dokler so težave znosne, niti ni potrebno kakšno posebno ukrepanje, saj zaradi odlašanja ni pričakovati kakšnega posebenga problema. Sicer pa revmatologi opravijo različne teste na številne imusnke bolezni in laže odgovorijo na vsaj nekaj dilem.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Zakaj lahko rečete, da ti simptomi ne pomenijo raka. Mene že rahlo skrbi. Saj na zečetku nisem bila preveč panična. Pač prebavne težave. Zdaj mi pa že vsi govorijo,d as em bleda in da slabo izgledam. res ponoči slabo spim, saj me boli trebuh. takoj zjutraj ko vstanem, začnem spahovati. Potem jnekaj časa boljše.
Zdaj jemljem se amoksiklav 1000(zaradi vnetega čeljustnega sklepa) pa se mi zdi, da je še slabše.
Na veliko potrebo hodim večkrat po malo. Trebuh imam ves čas napet in boleč. Čez cel dan se mi spahuje.
Res me skrbi in me zanima ali ti simpotomi z zagotovostjo ne pomenijo raka. Samo da se pomirim in lažje počakam na pregled.
Imam malega otroka in ko ga gledam me skrbi, da bo ostal sam. Ja take mi že gredo po glavi. Kaj morem po treh mesecih težav, pride tudi do tega.
Pogosto me obliva slabost, vrtoglavica. Potem ko se mi spahuje, je malo bolje. V zadnjični odprini čutim, kot da me zišči na veliko potrebo, potem pa imam samo vetrove ali pa kakam zelo malo.
Ko berem te medicinske knjige se mi vse ujema, že kar vidim najhujše.
Po kolikem času začne ranital pomagati, da se izboljša.
Hvala
Spoštovani!
Kolikor lahko rečem na daljvao brez pregleda in brez gastroskopije – nimate raka, amapk je porblem v kislini.
Poznam večjo zaskrbljenost pri kakršni koli spremembi ob malih otrocih. Noro, kako človeka skrbi, da bi se mu kaj zgodilo in bi otroci ostali sami, a ne.
Slabosti, vrtoglavice… so lahko tudi znaki tesnobe. Napištie bolj podrobno, ali pa se pogovorite z vašim zdravnikom.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik