Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Spagyrica homeopat

Spagyrica homeopat

Zanima me, kaj je to spagyrika homeopatija. Tole obvestilo sem našla na http://www.pupi.si/ponudba/22-predavanje

STOP ALERGIJAM: SPAGYRIKA – DIAGNOSTIKA IN ZDRAVLJENJE V HOMEOPATIJI
Predavanje vodita strokovnjaka: Spagyrica homeopat Bojan Košenina dr vet med. in prof Hans Dieter Wagner iz nemškega društva homeopatov in Wagner Therapie systeme.
Predavanje bo potekalo v: Tortarni Pupi, Staretova 24, Ljubljana
Po predhodni najavi je možno individualno svetovanje.

Spoštovani,
tako kot vi tudi sam prvič slišim za tovrstno izpeljanko homeopatije in vam o njej ne znam nič kompetentnega povedati.

V sodobni homeopatiji obstaja mnogo različnih pristopov in načinov, kako priti do pravega zdravila. Klasična homeopatija uporablja načine, ki so preizkušeni v dvestoletni praksi, so pa izjemno težki in zahtevajo dolgoleten poglobljen študij, a dajejo zelo zanesljive in otipljive rezultate.

Mnogo sodobnih homeopatov pa išče načine, kako na lažji način priti do pravega zdravila in uporabljajo “sodobnejše” pristope, ki so lahko celo malo znanstveni, lahko pa tudi povsem nepreverljivi in intuitivni ter tako mečejo zelo slabo luč na homeopatijo v znanstvenem svetu. Ponavadi pa tudi njihovi rezultati niso kaj prida, kar meče slabo luč na homeopatijo med laiki.

Problem homeopatije je, da nima postavljenih akademskih standardov, zato lahko vsak, ki ima pet minut časa in preblisk, razglasi svoj pristop za homeopatijo, ne obstaja pa nobena katedra, ki bi “herezijo” obsodila in jo vrgla iz homeopatskega miljeja.
Edina “katedra” je zgodovina, ki vse homeopatske blodnje zaradi pomanjkanja terapevtskih uspehov postavi na smetišče. Problem pa je, da se vsak dan rojevajo nove.

Ne vem, koliko uspešna in preverljiva je zgoraj omenjena veja “homeopatije”. Zgornje pisanje velja na splošno za brezmejno število “homeopatskih” pristopov, ki jih boste zasledili po svetu in pri nas.

Vsem bralcem toplo priporočam klasično homeopatijo, ker je sposobna razrešiti 99% primerov, ki so dostopni homeopatiji. Pri vseh ostalih vejah homeopatije je verjetnost uspeha bistveno nižja, obstaja pa tudi možnost, da se vam zdravje še bolj zaplete in je potem še težje najti ustrezno zdravilo.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Spoštovani
….malce za nevedne in uka željne o spagyrici………
– spagyrica je bila urejen znanstven sistem 250 let pred homeopatijo – po zaslugi Paracelsusa
za razliko od homeopatije:
— nima samo informativnih zdravil
— zdravi več bolezni hkrati
— povezuje vzroke in posledice
— deluje tudi, ko so organi funkcionalno nesposobni – nanje ne deluje informacija
— sredstva so samo rastlinska-ciljno za telo, dušo, duha
— ne zapira vrat pri sodelovanju – homeopatija se razvija v zaprt monopolen sistem kot t. i. uradna medicina
— torej zdravljenje je hitrejše, učinkovitejše……..

ŠE MALCE O ZGODOVINI…….

Korenine segajo tisočletja v preteklost do Atlantide. Beseda SPGYRICA izhaja iz grščine (span: ločiti, porivati in ageiren: spojiti, združiti). Ločiti in spojiti, analiza in sinteza-dva nasprotujoča principa opisana s pojmom SPAGYRIK.
Beseda spagyrica je bila uporabljana kot sinonim za pojem ALCHIMIE, je veja alkimije v kateri se s posebnimi postopki pridobivanja zdravilno rastlino transformira, da se pridobi zdravilo v čisti obliki.
V srednjem veku je spagyrika oz. alkimija doživela razcvet. Posebna zaslužen za to je zdravnik, alkimist, filozof Paracelsus (1493-1541). Spagirika je z njegovim delom dobila svoje mesto v medicini. Na alkimističen načij je pridobival-proizvajal zdravila, ki so vsebovala od materije ločene učinke-duhovne-arkana poimenovane.
V tej smeri je v 17. stoletju raziskoval Johannes Rudolf Glauber. V Pharmacopoea spagyrica opisuje kako iz vegetablij, animalij in mineralov na enostaven a poseben-svojstven način pripraviti učinkovita zdravila.
V času razsvetljenstva je spagyrika izgubila na pomenu in nato oživela šele v 19. stoletju. Zasluga gre italijanskemu plemiču-grofu Cesare Mattei ( 1809-1896). Za svoja elektrohomeopatska sredstva je razvil način pridobivanja, ki je vseboval spagyrične osnovne lastnosti. Na osnovi njegovega dela je Carl Friedrich Zimpel (1800-1878) razvil zdravilen sistem: Zimplov zdravilen sistem.
Rodil se je v Šleziji-Spottau. Bil je navdušen zagovornik homeopatije, dokler ni leta 1866 naletel na Matteijina sredstva. Nekaj časa je preživel v njegovi ordinaciji, a mu ni uspelo odkriti skrivnosti postopka pridobivanja sredstev. Domneval je da je bistvo v ars spagyrica odgovarjajočemu postopku pridobivanja. Sredstvom je pripisoval zdravilno moč, ki je presegala do takrat poznana alopatska in homeopatska sredstva. Predlagal je proizvodnjo v Leipzigu, a se to ni uresničilo. Končno se je odločil da se sam loti pridobivanja spagiričnih sredstev. Preko homeopata v Göppingenu je preizkušal delovanje v praksi, sam se je v celoti posvetil razvoju. Pravice za izdelavo je prepustil dr. Friedrichu Mauchu, homeopatskemu lekarnarju v istem mestu. Po zaslugi Müllerja, lekarnarja v tej lekarni, se je spagyrika ohranila do danes. Leta 1921 je odprl lastno tovarno in s tem poskrbel da se je znanje dr. Zimpla v smislu družinske tradicije, ohranilo.
Medtem, ko je Hahnemann (utemeljitelj homeopatije) v mneju Substance živalskega in rastlinskega bogastva tinkture in esence dal izvleči samo z vinskim cvetom in notranje in duhovne moči z mletjem in pretresanjem povečal njihovo učinkovitost, je Zimpel s svojim posebnim postopkom uporabljal odvojevanje učinkovitega principa rastline ali minerala od balsta rastlinskega telesa, da je dobil kot se le da čisto izolirano koncentracijo- osnovne esence so še vedno v formi torej učinkovite……in shranjene…..
Zimplove ugotovitve, da je zdravilno moč z izločevalnimi metodami potrebno osvobodi oklepov in da vsaka substanca vsebuje en čist ali dober in eden prvemu nasproten, sovražen princip, so pripeljale da so spagyričarji iskali primeren postopek, ki bi ločil dobro od slabega, čisto od nečistega, učinkovito od neučinkovitega, se pravi ločiti strup od balasta. Umetnost ločevanja so poimenovali ars spagyrica.
Kako poteka ločevanje je Paracelsus v osnovi naučil svoje učence in od njih je to prevzel dr. Zimpel. Za izdelavo spagyričnih substanc je uporabljal le rastline, katerih zdravilne lastnosti je poznal iz homeopatije. V kasnejšem razvoju, ki se nadaljuje še danes, so se izrabljale rastline-ne samo zdravilne-katerih učinki so se v raziskovalnem postopku izkazali za učinkovite.
Tipično za spagyrično obdelavo je izločanje izhodiščnega materiala z vretjem, destilacijo prevretega rastlinskega materiala, upepeljanje ostankov in nato združevanje posameznih faktorjev.
Spagyrična sredstva se prištevajo k homeopatski sredstvom – tako zakonodaja v državah s priznano homeopatijo……
….upam in pričakijem da bo moderator objavil sestavek…..in se kot homeopat poučil o homeopatiji…..ne samo nemški ali francoski……homeopate naj bi krasilo tudi sodelovanje…..

….pa še en link

http://www.phylak.ch/

pa še malce…..v vednost tistim, ki ne vejo pa bi bilo koristno da to spoznajo……

No, hvala avtorju za razširitev obzorij, seveda takšne informacije radi objavimo.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close