Najdi forum

sožalje ob smrti otroka

Pozdravljeni,
prosim vas za pomoč. Snažilki v naši službi je zaradi bolezni umrl malček. Želeli bi ji izraziti sožalje in podporo, zato ji bomo poslali sožalnico, ne želimo pa pošiljati sveč ali cvetja. Razmišljali smo, da bi sožalnici dodali še nekaj zanjo, ne vemo pa, kaj bi to bilo. Naši odnosi niso čisto formalni, so več kot to, vendar manj kot prijateljski.

Hvala!

Koliko pa je bil malček star?
Ne vem, ampak ponavadi v kolektivu pomagajo tako, da zberejo nekaj denarja, če ne kupijo sveče ali cvetja, pa naj umre kdor koli. KO je nama umrla prvorojenka, so pri njemu v službi zbrali denar in nama ga dali. Ob vseh stroških pokopa, spomenika in podobnih stvareh, ti še kako pride prav vsak tolar.
lp
mija*

Dajte v sožalje še kakšno osebno besedo, noto … brez nekih verzov ipd.
Meni je zelo veliko pomenila izredno lepa sožalna kartica, bela s posušenim cvetjem. Predvsem pa tople sožalne besede, ki jih še danes rada preberem in os mi v tolažbo. Predvsem se izogibajte besedam, kako še bo vse dobro ipd. Ne bo nikoli, umrl ji je otrok.

Če bi želeli še kaj dodati: belo cvetje, kako spodbudno knjižico, bele svečke …

Lahko seveda tudi nekje vmes kakšna denarna pomoč, če ima nizke dohodke lahko tudi prav pride.

Upam, da sem pomagala. Moje sožalje.

Jaz pa sem dozivljala zadeve malo drugace in nisem zelela, da bi mi ljudje izrekali sozalje.

Zato me je zelo pretreslo, ko so nama partnerjevi sodelavci poslali sozalno cestitko, kjer so nama dobesedno izrekli sozalje, tisti klasicni stavek “iskreno sozalje ob boleci izgubi”. Verjamem, da so dobro mislili, vendar meni ni bilo prav.

Meni je veliko vec pomenila topla beseda; beseda prijateljic, znancev, ki so mi dali vedeti, da je tudi njim hudo. Denarja, svec, roz ipd. nisem zelela.

Morda zveni cudno, vendar tako je bilo. In tudi danes se mi zdi, da je bilo tako popolnoma vredu. Tudi ko sem sla v sluzbo nisem zelela, da bi mi ljudje izrekali sozalje. Dovolj mi je bilo, da sem iz njihovega obnasanja cutila, katerim je res hudo in kateri zelijo biti samo vljudni.

Zato tezko svetujem, kaj je najbolj prav. Verjetno ni pravila.

hvala za vaša razmišljanja in vsem, ki se vam je to zgodilo, želim, da bi bolečina postala znosnejša, če je seveda to sploh mogoče.

razumevanje in kakšna topla beseda vsekakor. Vendar pa se mi zdi čisto v redu, če se zbere kakšen denarni prispevek, zlasti če je družina v denarni stiski.

New Report

Close