Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Kajenje sovražim cigarete, ampak jih vseeno še vedno kadim:(

sovražim cigarete, ampak jih vseeno še vedno kadim:(

Pozdravljeni, že kar nekaj časa prebiram vaš forum in se z vašimi izpovedmi skušam motivirati za prenehanje … včasih zdržim kakšen dan, dva … potem pa vedno ista zgodba – bom samo enega (ki mi itak ne paše :()že dve leti se stalno poigravam z mislijo kako lepo bi bilo brez cigaret … zdi se mi, da je moj glavni problem, da kadim od 14 leta (stara sem 29) in je kajenje ratalo del moje samopode in velik del mojega življenja in življenskega stila, zato me vsakič zagrabi neke vrste panika kako bo zdaj brez tega … kako vzpostaviti nove vzorce … vem, da prenehanje pomeni ogromno ukvarjanja samega s sabo, kar ni nujno slabo … zdi se mi, da niti nisem fizično zasvojena, saj kdaj vmes nisem kadila tudi po kakšen teden in sem se počutila super, zato mislim, da mi tudi kakšni nadomestki ravno nebi pomagali …zavedam se, da moram sama zbrati moč in si dokazati, da zmorem. vedno me pa pozitvno zmotivirajo zgodbe o uspehu, tako da vas prosim, da mi napišete kako je zdaj lepo brez cigaret 🙂
Bravo vsem, ki vam je uspelo

Kot sem uspela razbrati iz ostalih zgodb tule, je največja težava v tem, da si rečemo nekaj takega, kot: zdaj je minilo že toliko časa, kar ne kadim, zdaj pa že lahko enega. Menda, da smo potem takoj nazaj na stari poti. Pravijo, da se ne sme nobenega več, ko se 1x odločiš in jaz jim verjamem in ne bom poskušala več na lastni koži 😉

Tudi jaz sem kadila od 15 leta, niti pod razno nisem verjela, da bi lahko kdaj zdržala tako dolgo brez, kot sem tokrat. Čeprav ni minil niti cel mesec, se mi vseeno zdi, da sem dosegla ogromno in zdaj vem, da lahko.
Veš kaj? Če je uspelo meni, lahko uspe komurkoli. Verjemi, saj jaz ponavadi telebnem na nos, česarkoli se že lotim 🙂
Finta je samo v tem, da si rečeš: ne bom, pa naj bo karkoli. Ne bom več kadila pa če bodo ušpičene prekle padale z neba. Ne bom, pika, basta fertik. To je to, to je vse kar potrebuješ in čisto nič drugega. Okej, jaz sem potrebovala še nikotinski nadomestek za fizično zasvojenost, za katero praviš, da zate ne bo težava.

Mislim pa, da če bi poskušala najti tvojo novo samopodobo brez cigareta, da le-ta sploh ne bi izgledala tako slabo. Kaj te stane, če preveriš, kako bi izgledala? Nič. Staro še vedno lahko pridobiš nazaj, če ti nova ne bo všeč, to je še najmanjša težava. Da ni težava še kje drugje?

Ela ti boš nehala kadit sto posto.

New Report

Close