A pozna kdo DIETO SOUTH BEACH?
Baje je v tujini fuuuuuuuuuuulll popularna in baje, da shujšaš v prvih dveh tednih tudi do 6 kg (od 4 do 6kg). Naj bi bila bolj zdrava od atkinsonove diete in celo ni pogojena s telovadbo. Ampak telovadba je zdrava in če ta dieta dela že brez nje, kaj šele nardi z njo?!?!? A kdo ve kej več o tem? Men se zdi, da bo zdej enkrat celo izšla knjiga o tej dieti v slovenskem jeziku…
A kdo kej več ve?
LP
Nekje sm bral, v neki angl. reviji o tej dieti. Frajer, ki se s tem ukvarja, je kardiolog in je ta Dieta South Beach znana kot zelo strokovna in hkrati prijazna telesu, kar pomeni, da nimas obcutka lakote. To se meni zdi bistveno, ker sem vedno imel probleme s tem, da sem bil ves cas lacen kot volk. Treba je vedet, katere mascobe in ogljikovi hidrati so ta koristni in kateri skodljivi. To je to.
In, ej, ce bo to res izslo v slovenscini… superca!!
Kolkr mam pa jest izkusenj s hujsanjem, pa lahko recem, da me je nejbolj zivciru bumerang ucinek – pac, shujsala sem kake 3-4 kile v nekaj mescih, pol pa sem se zmeri zredila nazaj in se dodatno pridobila kako kilco. In vsi pravjo, manj zret, pa ful se gibat… po moje pa je bistvo vsega v kombinaciji zivil. Mam eno frendico v Kaliforniji, ki je hujsala tako, da je pac pazila, da ni kombinirala zivil, ki so za postavo ubitacna kombinacija, samo to, ni norela s kakim fitnesom ipd… pa tud kako tortico je tu in tam snedla…
No, js sm pac skepticna glede hujsanja na hitr, to ni zdravo za telo, in ce se mors odpovedvat tisti hrani, ki ti je vsec, ja, kaj pa nam potlej sploh se ostane v tem lajfu???
Jaz sem 2 tedna nazaj omenila to dieto na forumu. Po njej sem shujšala 5 kilogramov. Več niti nisem rabila shujšat. Gre za tri faze, 1. del je itak zelo podoben Atkinsu (v 1. fazi me je pobral slaba 2 kg). Potem pa je v 2. fazi zadeva malce manj rigorozna, v prehrano vključiš OH. Čeprav roko na srce, ko enkrat v prehrano vključiš nekaj OH, se ti zaloge glikogena povečajo in vežejo del vode. Fora 1. faze je v tem, da se ti poveča izločanje vode, naivneži potem to pripišejo hujšanju, v bistvu pa gre za to, da se naučiš nekako krotit željo po OH. V 2. fazi pa uživaš sestavljene OH in nekako povoziš željo po “sladkem”.
Skratka, ne bom preveč pametna. Zadeva je podrobno opisana na strani:http://www.diet-i.com/south-beach-diet.htm
Obstajajo tudi forumi o tej dieti. Moje mnenje je, da vseskozi ne da živet v okviru te diete, spretno moraš krmarit med gibanjem in količino kalorij, ki jih poješ. Druge ni, žal…
Kratek povzetek South Beach Diet-e
Like the Atkins diet, the South Beach diet plan is divided into phases.
Phase 1 – Lasts 14-days – The Strictest Phase of the Diet
In the first phase, you eat normal-sized helpings of lean meats, such as chicken, turkey, fish, and shellfish. Vegetables are also allowed, so are nuts, cheese, and eggs. The goal is to eat three balanced meals a day, and to eat enough so that you don’t feel hungry all the time. A typical South Beach diet breakfast is two eggs and lean bacon. A mid-morning snack is Celery stuffed with 1 wedge Laughing Cow light cheese. Lunch might be salad greens with grilled chicken. For an afternoon snack, 10 cherry tomatoes with 1/2 cup low fat cottage cheese. Dinner may be lean meat again with fiber-rich vegetables.
Diet Foods to Enjoy: include, tenderloin, sirloin, or top round, skinless chicken or turkey breasts, all types of fish and shellfish, boiled ham, canadian bacon, turkey bacon, whole eggs, fat-free cheeses, peanuts and pistachios, green vegetables, legumes, canola and olive oils.
Diet Foods to Avoid: include, beef rib steaks, honey-baked ham, breast of veal, all yogurt, ice cream, milk including whole, low-fat, soy, and full fat cheeses, beets, carrots, corn, yams, fruits and fruit juices, all alcohol, all starchy foods such as bread, cereal, oatmeal, matzo, rice, pasta, pastries, baked goods, crackers, etc.
Expected Weight Loss: 8-13 pounds.
Phase 2 – Lasts Until You Reach Your Weight Loss Goal – More Liberal Phase
The second phase is similar to the first phase, but you reintroduce some of the banned foods and eat from all the dietary food groups. You can start eating high-fiber carbohydrates, such as whole-grain breads, which raise your insulin levels in a much milder way that do simple, starchy carbs.
Additional Diet Foods to Enjoy: include, most fruits, fat-free or 1 percent milk, other low-fat dairy foods, whole grain starches, barley and pinto beans and red wine.
Diet foods to eat sparingly, include: refined wheat baked goods, potatoes, beets, carrots, bananas, pineapple, watermelon and honey.
Expected Weight Loss: 1-2 pounds per week.
Phase 3 – Weight Maintenance
This diet phase, which is an even more liberal version of the initial diet plan, lasts the rest of your life. It should be used to maintain your healthy weight. Agatston describes this phase as a “way of life.” Should your weight begin to climb, you repeat the diet plan.
Že stari nasvet za hujšanje pravi: manj žri in več se gibaj, pa bo. Po vsaki dieti se da shujšat, a teh diet se ne da držat celo življenje, torej se vsi kg enkrat dobijo nazaj, ko začneš normalno jest.
Tega, malo manj jej, pa več se gibaj, se pa človek lahko drži cel life, zato je to še najboljši nasvet.:)
No,sem še malo pobrskala. v bistvu sem delala po navodilih te strani,ki je malo bolj konkretna, kakormoj namig v postu zgoraj.
Torej: http://www.southbeachdietguide.com
Pa veliko uspeha…
kaj pa vem to z temi postavami j epostala pravamodna muha vsi bi radi bili takšni kot na reklamah, spet drugi takšni da bi dobili več osebkov nasprotnega spola,.. ja eni uživajo v tem da se držijo neke stroge diete in takšen način življenja jim ne dela težav.
vse lepo in prav dokler imaš čas za vse to in ko n erabiš biti v službi 12 in več ur včasih tudi 24 ur.