sošolka
Oj!
Star sem 18 let in imam en velik problem. Pred kakim letom sem se močno zaljubil v svojo sošolko. Najprej ji nisem ničeasr povedal, potem pa nisem več zdržal in sm ji enostvno povedal. To je bilo pred pol leta. Rekla je, naj bova samo prijatelja in potem je šla brez besede naprej. (No pa tudi sicer ni prav veliko zgovorna.) Ko pa sem jo nekaj časa pozneje spet na to nagovoril, pa je odreagirala popolnoma hladno: “Mislim, da sva se o tem že pogovorila.” Niti pogledala me ni, ko je to rekla.
Potem pa se mi je začela izogibati. Ko sem jo kaj vprašal, mi je samo naspol odgovorila pa odšla, včasih me niti pozdravila ni, … To gre tako že pol leta. Vsakič, ko jo vidim začutim istočasno občudovanje in ljubezen ter bolečino. Imam celo občutek, da bo še znorel zaradi nje in njenega obnašanja. Mislim, da ne ve kako me to boli in zato ji tudi nisem povedal, ker ji nočem biti v breme. Pri tem pa gre meni vedno bolj slabše. Včasih pa nimam nikogar, da bi se z njim lahko pogovarjal.
Nekako hočem izboljšati najin odnos. Seveda si želim še vedno več kot samo prijateljstvo. Rad bi vsaj poskusil, ča bi med nama lahko bilo kaj, a ona se je temu že takoj uprla iz nekih osebnih razlogov, ki mi jih ni hotela povedati. Pa tudi, če med nama ne more biti ničesar, bi vsaj rad, da bi bila lahko kolega in se normalno pogovarjala.
Ne vem pa kako naj to dosežam, zato vas lepo prosim za nasvet pri tem.
Najlepša hvala
Richie
Richie,
včasih z izkazovanjem naredimo več škode kot koristi, če si povedal in je pvoedala si naredil več kot dovolj. Sedaj pa boš moral pozabiti, kajti ljubiti je lepo, če sta oba zato, če pa eden noče, je ljubiti nemogoče.
Primož
Mislim, da si dekle prestrašil z svojo izjavo, ker ona na žalost ne čuti istega kot čutiš ti. Seveda ni nič narobe, če si ji povedal, ker bi te verjetno “razgnalo” od čustev, vendar pa prijateljstva med fantom in punco ne more biti, dokler eden čuti več kot to.
Dekle se boji biti v tvoji bližini, ker bi ti vsako njeno kretnjo ali nasmeh vzel kot upanje na kaj več, zato bi se rada izognila taki nerodni situaciji. Po moje ne bi bilo dobro, če bi mislil, da ji moraš samo dokazati kako jo imaš rad, pa bo tudi ona začela do tebe gojiti neka prijetna čustva. Srcu se ne da ukazovati. Kar pomisli, da bi te osvajalo dekle, ki ti ne bi bilo všeč … za nič na svetu ne bi bil z njo, samo zato, ker ona čuti do tebe ljubezen. Šteje samo tisto, kar je obojestransko.
Ne vzemi tudi tega preveč osebno, če ti kakšnemu dekletu nisi všeč. Je potrebno pač poiskati drugo. Prej pa moraš seveda opustiti upanje, da bi s tisto, ki ti je trenutno všeč, sploh kaj bilo. Ko jo boš prebolel, potem se lahko zgodi, da bosta prijatelja, prej pa ne. Do takrat pa je bolje, da se ne vidita, ti pa veliko delaj na prebolevanju. Ne sanjari o njej, temveč si dopovej, da simpatija pač ni obojestranska. V življenju srečamo veliko ljudi, s katerimi se lahko dobro ujamemo in smo si vzajemno všeč, zato nikar ne obupaj, da boš našel tako, s katero bosta oba videla zvezdice drug drugemu v očeh.
Ne vem ali si bil pri svojem razgaljanju čustev vsiljiv ali ne. Če si bil vsiljiv in se te ona sedaj izogiba, potem jo razumem. Če pa si bil nevsiljiv in si sprejel njeno odklonitev, ona pa se te sedaj kljub temu izogiba, potem z njo karakterno nekaj ni v redu, zato zate ni nobene posebne škode, če te je odklonila in si čimprej poišči drugo simpatijo.
Hvala za odgovor, vendar mislim, da to še ne reši mojega problema v celoti.
Saj sem že opustil upanje, da bi ona lahko čutila enako do mene, kot jaz do nje in sprijaznil sem se s tem. Nočem, da pa bi se grdo gledala ali pa kaj takega. Saj sma vendarle sošolca in se vidiva vsaki dan.
Ona je zelo dobrosrčna ter ranljiva in ne verjamen, da me je nameroma tako prizadela. Nočem pa ji povedati, da se ona ne bi počutila krive. Zato pa je zdaj meni vedno bolj hudo, ker to požiram v sebe.
Rad bi se spet pobotal z njo, pa ne vem kako naj to naredim!!!!!!
Upal sem, da bo šlo to s časom, vendar je po po pol leta še vedno enako.
Richie