sosedje-ima sploh kdo takega, ki mu privošči svoje življenje, se ne vtika…
Mi imamo tudi takšne, ki jih zeloooo zanima kdo je prišel, h komu in kdaj. Vse vedo o drugih. Da bi pa meni do psa prebutal, pa ga prebutam tak nazaj da jezika več ne stegne. Pa da mi se kdo spravi na žival, ga dam na tv, v cajtnigne, na net, tožim ga kolikor morem pa nekomu plačam ga mu vse kosti polamle. Ker tega pa nebi prenašala. Bi zahtevala izselitev. Ker če je to v bloku, in če vse vsi stanovalci strinjajo lahko dosežejo izselitev. To je po novem.
Kjer trenutno živimo, imam sosede, ki so si kar domači, prirejajo piknike itd – moj mož je tu odraščal, tako, da se sedaj poznamo med seboj, vendar ni kakih nepričakovanih vstopov, ali celo šnofanja okrog hiše.
Pri novi hiši, kjer bomo vsi na novo priseljeni, si pa želim, da bomo lepo na distanci in mi v miru.
V ulici bo 10 hiš. Jaz osebno ne maram druženja med sosedi. Ne vem, živela sem vedno v blokih in tam si prisiljen se srečevati itd. tu pa nočem vsiljivenja njihove priostnosti, niti jaz svoje ne bom ponujala. Če pa bo kdo od sosedov znan človek, prijatelj, potem to drugače tretiram.
Sicer pa… pustimo se presenetit, čez kake 5 let :).
Saj ne piše da je kaj sosedu naredila, ampak pesu. In če bi se spravil na mojega psa ali koga drugega tega nebi požrla. A tebi se zdi opravičlivo, da je psa pretepla da je skoraj umrl? Seveda da bi me to razpizdilo in me takrat res nebi skrbelo zanjo, ampak če bo moj kuža preživel. Ker je zaradi nje v takšnem stanju in trpi. In tista ženska me ne mara, moj pes pa me mara. Za to ni opravičila, in ti ljudje so hinavski, saj komaj čakajo da koga izzivajo. Kaj misliš da bi me za njo skrbelo, ekr mi lula po avto? Prvo mogoče res, ampak potem se vidi da neda miru in je hudobna. Jaz ji psihiatrične pomoči ne morem nuditi.