Najdi forum

Od 10-11 .08.2007 , začenjam razmišljat od reševanja mojega problema,problema,odvisnosti,…družine…Prvo kar je moram se reševat alkohola,kasneje metadona.Pijem že ene 3,5 let vsak dan,prve 3 leta pivo,zadnjo polovico leta pa žgane pijače,tud do 0,5l na dan. Če nespijem alkohola čez dan, začne mi psiha padat,kot da nekam padam,začne mi piskat v ušesih,začnem jokat,vidim vse črno…Se ustrašim,takoj spijem in problem je rešen,začasno…To se mi dogaja zadnja pol leta, odkadar sem začel z žganimi (juice-vodka,štok-kola,wiski-kola) to sem vse sam doma eksperemintiral, kupim litro žgane in za 2-3 dni rešeno.Velikokrat sem pijačo tudi ukradel v trgovini,ni šlo drugače. Ob enem spijem vsak dan 100 ml metadona, ki ga dobivam v programu za odvajanje. V programu nimam problemov, ker neuporabljam drugih substanc,tako da sem ob kontroli urina negativen-heroin,thc,koka…če bi testirali še alkohol…bi bilo drugače. Vem da je skrajni čas da neham, čutim da negre drugače…Nevem kje in kako začeti…
Star sem skoraj 25 let. Živim leto in pol z punco, ki jo imam neskončno rad.Oba sva zaposlena za določen čas,ona ima kar lep poklic.Živiva kot podnajemnika,nevem kako bi ona zhajala sama da grem jaz na zdravljenje.Saj v tem mestu kjer sva se doselila nima-va kolegov, oba sva se dosti zaprla od družbe,za to sem predvsem kriv jaz.Oba nisva imela posrečene družine…Ona si neželi vrnit k svoji družini,ker se tam nepočuti srečne.Veliko upa za življenje sem ji vlival jaz,sm ji dajal ljubezni,sedaj nemorem več niti sam s sabo.Bojim se iti na zdravljenje…kaj bo pol,z njo…izdal sem je,pustila je fanta zaradi mene,s katerim ni videla upanja,jaz sem ji obljubljal vse,sedaj pa ta šok…če prev ve da kolk spijem…vseen upa,sej bo…pre-mlada je….21…
TO KAR SEM SPRAVIL IZ ZEBE, JE PRVI MOJ KORAK K ODVAJANJU…ŠE BOM KAJ NAPISAL…

Pozdravljen beli_golob, joj ko berem take zgodbe dobim kr solzne oči, dej ne pust se svojim besedam, ta nemoč, te misli da neboš zmogu – to je sam v glavi, seveda boš zmogu, pogovor se z punco zaupaj ji svoje težave, če te ma rada ti bo ostala ob strani. Samo glavo gor pa pogumno, nej te nebo strah, že to da si pisal na pomoč je en velik +, star si 25, pred sabo maš še cel življenje, nej te droge ne pokopljejo. Jaz sm bla od 14 pa do 22 na heroinu, z vmesnimi presledki, poleg tega sm ga obvezno vsak dan žingala, tko da vem da se ti to početje že gabi, da maš vsega pouhn k*, torej kaj ti ostane druzga… prenehaj s tem drekom, to ne pelje nikamor, to kar je omama nisi ti, js šele zdej ene 2 leti (odkar sm čista) ugotavljam kok je življenje pestro, kaj vse ti ponuja, spoznala sm pouhn novih hobijev in ej posluš to kar ti povem, to da sva zabredla v droge je samo ena preizkušnja, ena uvira, bog ti jo je namenu zato DA JO PREMAGAŠ. Ne obupaj, boš vidu kok je lepo ko si spet trezn. Ni ga lepšega kot življenje.

Zdej za naslove za centre / komune js nism glih geni, jz osebno sm bla 3x v LJ, “Center za zdravljenje odvisnih od prepovedanih drog” – Zaloška cesta 29, potem maš v Novi gorici, Tolminu, Divači pa še kje centre od Don Pierina, za več podatkov in tel. številk ti bo pa svetovala gospa Vesna Pečelin.

Poguma, sreče in optimizma še naprej, res srčno upam da ti bo uspel, še se oglas pa poročej kam si se odloču da greš.

LP, metelka

Prvi drobcan korak si že naredil, da si se polotil odvajanja! Upam, da se bo zgodil tudi prvi večji korak, ko boš poiskal bol realno pomoč, kot je ta forum.

Naj te posvarim, da je metadon droga, ki te prav tako zasvoji kot heroin in ima veliko stranskih učinkov, zato te svarim, da ga neha uporabljati. Sprva poskusi s kako terapji doma, ker ustanova za odvajanje od alkohola se velikokrat izkažejo za bedarijo. Nafilajo te s tableti, ter po možnosti vržejo v zaprt oddelek!

Piporočam ti, da si prebereš knjigo od Eckhart Tolle – ZDAJ in s tem mogoče spet najdeš luč svojega življenja. Vsekakor pa punci zaupaj, bodi iskren in mislim, da ne bo odklonila tvoje pomoči!

New Report

Close