Najdi forum

Najprej pohvala za tole stran, ker je res super!
Moj problem je naslednji, ze vec let se borim z odvecno tezo in imam razlicne intervala, ko mi ze uspe shujsat, traja to obdobje nekaj casa, potem pa se zopet zredim,…trenutno sem v “debelem” obdobju in mi nikakor ne uspe spravit dovolj energije in moci skupaj, da bi zacela z dijeto,…me pa zadeva omremenjuje pri normalnem zivljenju, tako, da bi rada nekaj ukrenila v to smer ,prosim za vzpodbudo in pomoc,hvala!

Obupana,

Ce je tako kot pravis… najprej preberi vse clanke, na moji spletni strani http://www.myOlympica.com ker potem se ti bodo odprla stevilna vprasanja, ki ji sedaj nimas… potem pa pridi nazaj in me vprasaj, kaj storiti… lahko me pa vprasa tudi direktno z moje spletne strani… saj so okenca za vprasanja postavljat.

LP,
Goran

Vem, da je problem v prehranjevanju in v preveliki zelji po prehitrem uspehu.
Zanima me kaj mislis o temle jedilniku:
Z:kislo mleko ali jogurt LCA(o.1 mascobe) in polnozrnat kruh
M:sadje(ponavadi jabolko in hruska)
K.skleda solate8res velika),ponavadi navadne pa kak paradiznik in za prilogo se kaka kuhana zelenjava,vsake toliko tuna iz konzerve(samo v svojem doku brez mascobe),po kosilu pa obstgartenjogurt tisti z 0.4 macsobe
V:polnozrtnat kruh pa kak jogurt(0.1M) ali sadje

jutraj spijem kavo z mlekon pa popoldan sigurno se eno.

Kaj mislis o temA ja, trikrat na teden hodim na aerobiko,zjutraj na tecse pa delam trebusnjake>?
Moj problem je v tem, da sem nestrpna, ker vem, da rezultat ne more priti takoj, jaz pa sa ves, si to zelim cez noc!
Prosim, povej mnenje o jedilniku in hvala za odgovore!Lp,

obupana,

Ja kolicinsko, sicer sedaj ne vem cisto koliko ta tvoja dieta znese… ker nisi napisal kolko majo tisti jogurti… ker eni so 220ml, eni pa tudi 500ml… pa ne vem kolko polnozrnatega kruha…

Vseeno, pa moram rečt, da se tako na hitro pogledano, zdi kar v redu ta tvoja dieta. Vseeno glej, da poješ tolko kalorij, da ne boš hujšala prehitro.. ker drugače boš zelo težko obdržala doseženo težo.

No fino, da še treniraš poleg… en nasvet. Ce je mozno raje kot trebušnjake na tešče, pojdi na sobno kolo ali pa tečt zdaj, ko še ni premrzlo. Trebušnjake pa lahko delaš kadarkoli… sploh nima veze ali trebušnjake delaš na tešče ali ne, ker z njimi ne moreš shujšati v trebuh, lahko le učvrstiš in okrepiš trebušne mišice.

Glede hitrih rezultatov. Veš kaj… zakaj pa je tako pomembno, da v tako kratkem času shujšaš… saj zredila se nisi v 14 dneh. Kaj bi pa rekla, če bi npr. kupovala novo hišo… pa bi to jo morali šele zazidat… naj ti zazidajo takole na hitro, pa pol stvari zaserjejo… ali pa… raje, vi samo lepo v miru naredite, tako, da bo potem vse v redu. Ker veš… vse kar narediš na hitro… kmalu nekaj narobe narediš… in kmalu moraš nazaj na začetek in popravljat tisto, kar bi že takoj lahko prav naredil.

Odloči se enkrat za vselej, da boš spremenila način življenja… naredi to tako kot se spodobi in ne hiti ampak vztrajno in postopno spremeni svoje navade. Stvari okrog sebe moraš tako organizirat, da boš živela bolj zdravo in aktvino… ker odvečno težo maš samo zaradi tega, ker si vse organizirala tako… da si omogočila sami sebi idealne pogoje za pridobivanje odvečnih kilogramov. Pa ne se mi zdaj zgovarjat… ker sama veš, da mam prav… edini izgovor, ki ga lahko človek ima so zdravstvene težave… nepokretnost, alergije na določena živila, problemi z psiho, depresija itd… to da človek nima časa ni izgovor, ali pa da preveč dela tudi ne. Ker jest majo pa vsi čas… ne!

In ne mi zamerit, če sem včasih bolj oster… ker to nisem zato ker bi hotel koga užalit, rad bi da se vsak resno zamisli nad seboj in načinom svojega življenja, vsak ve kaj vse narobe dela… in to je treba začet spremenjat.

Če boš pa nadaljevala tako kot si sedaj odločno začela, potem ti se za uspeh ni treba bati… ko pa boš naletela na težave ali mrtvo točko, pa ti bom rad pomagal kako naprej.

LP,
Goran

Hvala za tele besede, mas cisto prav, nisem pa cisto nic uzaljena, sploh ne!
Kolicina je 220 gramov kruha pa je skoraj 180 gramov(mal prevec a ne?)
Kako je z arasidi(neprazeni, neslani), si napisal, da imajo nizek GI, a to pomeni, da so dovoljeni??
LP,

Obupana,

Ja kruha… pojej malo manj… raje ga jej po 50.. 100g naenkrat. vec kot 100 ali 150g ga ne rabis.

Arasidi imajo sicer nizek GI… ampak dosti mascob in so zato precej kaloricni. Saj to je zanimivo, da je treba gledati oboje… in nizek GI in kalorije.

LP,
Goran

New Report

Close