Živjo! Najprej hvala VSEM, ki ste mi do sedaj že pomagali!!
Najprej nej odgovorim VZTRAJNI:
Js sm shujšala ful hitro (z 72 na 55 v treh mesecih, pol je šlo pa počas do 47 z vzdrževanjem istega tempa.) Ker sm prej jedla za zajtrk čokolino, sm še naprej ostala pr njem, teb pa ne priporočam, da ga zato začneš zej jest:). Pol sm prešla na muesli, nato pa počas na nč zajtrka. Za kosilo na vodi kuhan riž, nato pa čez dan kak paradižnik al pa jabolke sm ful jedla. Pol pa nč več. Zram sm tut telovadla vsak dan 2x na dan po 1 uro, pa mal laufala, mal biciklala, hodla na 2 urne sprehode. & naredla po 500 trebušnjakov na dan. Kruto a ne? Sam mi je uspelo in sm zgleala tk, k sm hotla. Sm pa tut zbolela & sm mela probleme z očmi, želodcem in krvjo. Tko da najbolj zdravo tole najbrž ni blo (kar so ugotovil tut dohterji).Raj posluši tele fante in punce tule, tko ko jih bom js, pa boma bolj zdravo shujšale, a ok? 🙂
Zej pa ZA VSE OSTALE:
Predlagal ste mi vaje z utežmi: Kaj nej nardim, če doma niam uteži, v fitnes me je pa sram it?
Nobena kolegica noče it z mano, samo mi je pa ful nerodn, kr vem, da bojo tm same bejbe z manekensko postavo (sej js tut niam zej 100 kg, sam vseen, men je glede teže ful nerodn govorit), pa da bom prvič sama tm, pojma ne bom mela, pa vsi me bojo gleal, ko da sm z Marsa… Ne se mi smejat, sam res me je sram. Sm se pa odločla, da se bom, ko mal shujšam, vpisala v fitnes (čeprov ne vem, kok bom strah&sram premagala,čeprov sm drgač ful družabno bitje, ampak ok)
Potem DRUGO VPRAŠANJE:
Zakaj je priporočljivo jest takoj po vadbi (a zato, ker je takrat presnova hitrejša & se potem hrana hitreje pokuri al kako? Men bi se zdel, da ravn po vadbi hujšam & da če bom kej pojedla, bo to šlo nazaj v špeh) Na enostaven način mi razložte prosim, ker enih par razlag tle gor nism nč kej velik zastopla)
A lahko mal pogleate tale primer JEDILNIKA št.2, mal prilagojen vašim nasvetom, pa ga mal popravte al pa mi svetujete kej podobnega sami, prosim?
1) VADBA (1/2 h kolesarjenja, 1 h telovadbe)
2) Po vadbi: zajtrk: GRAHAM/POLNOZRNATA ŠTRUČKA, JABOLKO (aja, pa a je bolše polnozrnata štručka, ko ma gor tiste sončnce, pa bučke, pa to-nekam velik kalorij, a ne,(pa ni dobr:) ), al graham kruh, al bio žemlje-men so te najbolše, sam ne vem, če so uredu)
3) Kosilo: RIŽ ali ZELENJAVA
4) Malica: ZELENJAVNA SOLATA
5) VADBA (1 h ali 1 1/2 h kolesarjenja, 1 h telovadbe)
6) Večerja: JOGURT+SADNI MUESLI
7) Sprehod (1 h)
Ali je tak režim uredu? Pa za koliko v kakšnem času lahko shujšam na tak način?
Rada bi do septembra shujšala mal hitreje, nato pa težo počasi nižala do željene in pri tem trenirala še mišice)
Pa še nekej? Namest KERGA obroka je najboljš beljakovinski napitek (pa a so ful kalorični, a si sploh kej sit od tistga)?
Pa še to: če končam js z jutranjo vadbo npr. ob 11 h zjutri, a lahk vseen pol pojem zajtrk, ki sm ga navedla? al je bolš pol kr kosilo pojest ob 12h (sam dvomim, po moje je boljše kosilo prestavit na dve popoldan).
Pa če končam z vadbo npr.ob 21h, a naj vseen pojem takrat jogurt, če grem npr.ob 23h spat?)
Joj, ful še mam vprašanj, sam bom zaenket nehala, da me ne bote okregal. Prosim, če mi lahko pomagate, js pa VAM BOM NESKONČNO HVALEŽNA, Ko bom spet taka, ko hočm bit !! 🙂
Nestrpno pričakujem vaše odgovore,
lep pozdrav, pa se še oglasim,
chuchi
hrmff…ne vem ce sploh hocem odgovorit… se mi pocasi ze ne da vec…glede na to da cisto vsako vsako vsako stvar pisem trikrat trikrat trikrat najmanj najmanj najmanj.
Ampak ok, naj bo, itaq sem se odlocil da bom dobre volje. Zaenkrat mi se kar uspeva.
Odgovori pa bodo takole, telegrafski.
1) Kaj nej nardim, če doma niam uteži, v fitnes me je pa sram it?
Ena moznost je da kupis utezi za doma. Boljsa moznost je da gres v fitnes. In verjemi mi, 99% zensk tam ni manekenk. Sploh je pa vazno da ti zacnes delat na sebi – pa kaj ce si debela (ce lahko tako recem. samo ti ocitno mislis da si), zasluzis si le spostovanje in pohvalo ze za to, ker si se odlocila da se spremenis. Res super! Obcudujem in spostujem ljudi ki se odlocijo spremeniti stvari ki jim niso vsec. V fitnes gres itaq zaradi sebe!!!!! In se nekaj (ta “nauk” je meni res super): NAJ TE NE SKRBI KAJ SI DRUGI MISLIJO O TEBI, PREVEC SO ZAPOSLENI S TEM, KAJ TI MISLIS O NJIH!!!
2)Zakaj je priporočljivo jest takoj po vadbi
Takoj po fitnesu je priporocljiv beljakovinski obrok zato, ker se takrat misice pospeseno razgrajujejo. Ti pa tega noces. Beljakovine to uspesno preprecijo in omogocijo misicam regeneracijo.
3) Ali je tak režim uredu?
Pomoje pojes mnogo mnogo premalo. Na tak nacin bos kmalu anoreksicna. Tek oz. kolesarjenje enkrat na dan bo cisto dovolj (zjutraj na tesce). Tako bos kurila mascobe se cel dan. Kaj pa je telovadba? Fitnes ali kaksna aerobika? Pojes tudi premalo beljakovin. Jaz ti priporocam cca. 40g proteinskega shejka namesto vecerje, za kosilo pa malo riza in 100g piscancjih prsi. Za zajtrk mleko in corn flakes. Med kosilo in vecerjo dodaj se en obrok iz recimo dveh jogurtov in polnozrnate strucke. Natancnih kolicin ti zal ne morem povedati, ker jih moras prilagoditi sebi. Ce v enem tednu ne izgubis nic teze, vseh 5 obrokov malo zmanjsaj. Kdorkoli zagovarja hujsanje z enim jogurtom in dvema perjema solate na dan…mah, sploh ne bom govoril (evo, tlele spet pride prav moja odlocitev od dobri volji :)))
4) Proteinski shejk ni nic posebno kaloricen. gram beljakovin ima 4 kalorije. You do the math. Nasitim se cisto zadosti. Samo hec je da nisem nikoli lacen ker toliko jem.
5) če končam js z jutranjo vadbo npr. ob 11 h zjutri, a lahk vseen pol pojem zajtrk, ki sm ga navedla
Seveda! Jaz bi dodal se recimo 30g beljakovinskega shejka (ali kaksnega drugega vira beljakovin).
Prestej koliko kalorij bi po takem jedilniku zauzila. No, vazno je potem da se te stevilke drzis (oz. jo prilagodis tako, da hujsas konstantno in pocasi), enkrat na teden pa jo povecas za cca 500kcal. Potem pa spet od zacetka. Vse je seveda odvisno od (dobre) volje :))
Lep pozdrav!! :)))
To je samo dokaz, da se obstajajo dobri ljudje z velikoooo volje.
Samo tako naprej (saj vsi vemo, da se tistemu, ki ima problem, ta zdi dalec najpomembnejsi)!
Chuchi pa zelim, da ji uspe, ker se je zadeve lotila z vseh koncev hkrati, kar je hvale vredno!!!
To pa hkrati pomeni, da si je zasluzila tvoj odgovor, kajne?
lep pozdrav,
katka
Jaz ti bom rekla samo to, da poslusaj nasega jacka, saj ima res prave nasvete, ter predvsem zdrave!
Glede fitnessa ti bom pa to rekla: jaz sem mislila isto, kot ti, da so tam same manekenske postave, da me bodo vsi gledali kolk speha imam na sebi,….. pol sem se pa vseeno skorajzla in sla….. Ugotovila sem, da te ljudje sploh ne opazijo, ker so tolk zaposleni. Vsi intenzivno telovadijo in sploh ne gledajo kaksen si. Neprijetno je samo prvih nekaj dni, pol pa videvas vedno ene in iste ljudi in na koncu postanete ze znanci ali celo prijatelji. Kaj kmalu zacnes izgubljati na tezi, se bolj pa se preoblikuje telo in takoj, ko to opazis, pridobivas na samozavesti in z veseljem bos zahajala v fitness. To ti govorim iz lastnih izkusenj! Pa se nekaj, kar smo tudi ze veckrat slisali: ne uporabljaj tehtnice, raje se meri z metrom!!!!
Pa velik srece in motivacije ti zelim!!!
Glede na tvojo slovenščino bi rekla, da pojdi najprej v prvi razred osnovne šole, da se boš naučila vsaj normalno in razumljivo pisati. Ko boš obvladala vsaj osnovne veščine se pa še kaj oglasi.
Vsem vam, ki ji kljub takemu nerazumljivemu pisanju odgovarjate pa želim, da to v prihodnje ne delate. Kakršno pisanje takšni odgovori?!?!?!?!
Konec koncem pa najbolj zamerim odgovornim za to internet stran, da kaj takega sploh objavijo. SRAM VAS BODI ZA TAKŠNO SPAKOVANJE IZ NAŠEGA LEPEGA SLOVNSKEGA JEZIKA !!!!!!!!!!!!!!
Tati: Saj ves, pisi kao sto govoris. Zgleda, da bom res mogla se enkrat v prvi razred.sh.., 12 razredov je stran vrzenih..na faks me pa tako ne bodo sprejeli, kajne? Mogoce bi me pa lahko ti naucila osnov, ko izgleda, da zelo obvladas, pa tudi kritizirati si upas.
Zal sem jaz hotela samo odgovore na svoja vprasanja in pardon, da ko pisem ne razmisljam, ali bom napisala kura al kokos.
Lep pozdrav, vsem pa zelo, zelo HVALA za nasvete!!!
Ja tati me res zanima če tak lepo vse po pravilno pišeš.
Drugače pa Churchi v fitnesu te nihče ne bo postrani gleda kakršnakoli že prideš ljudje te bodo sprejeli in ti pomagali in po mojem če nimaš problemov z komunikacijo boš tam dobila veliko kolegov ki ti bojo z veseljem povedali kaj so se oni naučili.
V fitnesu še zdaleč nismo vsi popolni ker potem fitnesa ne bi potrebovali.
LP Oliver