Najdi forum

Sor v ustih

Pri naši 3-mesečnici je praktično že od začetka opazen sor (gobice) v ustih. Vsaj mislim, da je to to, jeziček je bel, vendar z dojenjem nimava nobenih težav. Ali je potrebno kaj narediti, s čim zdraviti?

Če ima jeziček bel še kakšno uro po dojenju, to ni pravi sor. če boš pogledala v zdravstveni priročnik boš videla, da sor zgleda drugače, kot pa to, da ima jeziček belo obložen. Meni je patronažna rekla, da je to sor in sem kupila Daktarin mazilo. Ko pa sem na jeziček opozorila tudi pediatra, je rekel, da to ni sor. Vprašaj svojega. Baje imajo to vsi mali. Zdaj pri 4 mes. se je to naši ta mali čisto počistilo, že pri 3 mesecih ji je izginilo. Tako nima več belega jezička. Kolegica je malemu jeziček čistila z gazico, ki si jo je ovila okoli prsta in jo je prepojila z daktarin mazilom. Jaz tega osebno nisem prakticirala, ampak sem mazilo dala na dudo.

Ronja

Oj!
Kako vedeti da ni soor? Tako, da otročku probaš z mokro gazico (zložencem) očistiti jeziček in če obloge ne izginejo, gre za soor. Sicer se tudi pri sooru obloga da malo odstraniti, vendar ne v celoti.
Sploh pa, če to opažaš že nekaj časa, gre res verjetno za soor.
V lekarni se lahko kupi Daktarin oralni gel za v usta, velikokrat se potem pojavi še na ritki ali spolovilu, za to pa je Daktarin krema.
Fino pa je, da tudi igrače razkužiš z alkoholom, dude, cuclje, stekleničke vsak dan prekuhaj.
So pa glivice zelo trdovratna zadeva, zato je treba mazati oz. jesti gel dolgo, saj v navodilih piše.

Pelji jo čimprej k pediatru, da jo pregleda in ji da pravo mazilo.

Če je soor opazuj tudi predel anusa, ker se velikokrat prenese preko črevesja do anusa in moraš mazati oboje.

Naša dojenčica je imela že sor v ustih kot na ritki in spolovilu,kajti sor povzroča bakterija,ki je za odraslo osebo in večje otroke popolnoma nenevarna.Dojenčki pa še nimajo razvit obrambni mehanizem, zato se ta bakterija lažje razvija.Ustni sor se zdravi z DAKTARINOM in sicer ga naneseš neposredno v usta,pri soru na ritki pa dva krat dnevno obolelo kožo namažeš z CANASTENOM.Oba mazila dobiš v lekarni na recept ali proti plačilu.Če ne veš ali ima tvoj otrok sor v ustih najlažje preveriš,da mu ponudiš čaj ali prekuhano voda,kajti voda ali čaj odstranita ostanke mleka na jezičku in v ustuh,če pa gre za sor teh belih pikic NI mogoče odstraniti.Naj ti povem še to da otročičke ta zadeva zelo peče,slabše pijejo in lahko imajo tudi vročino.Glede dojenja:obvezna stroga higiena,pred in po dojenjen,kajti sor se lahko prenese tudi na tvoje bradavice in to menda ZELO boli.

simby,

ne razumem: če si na začetku napisala, da je to bakterija, ki je za odrasle osebe nenevarna, kako to, da potem zelo boli, če pride na bradavice?
Sicer srčno upam, da mi ne bo tega treba nikoli izkusit!

Sabinica!Med dojenjem telo proizvaja več hormonov in to naj bi bl glavni vzrok;zato toplo priporočam,pri pojavu sora obvezna stroga higiena.

če je soor bo izginil tako da večkrat na dan čistiš jezičik z gazico in kamiličnim čajem, če se ne bo odstranilo moraš k zdravniku, ker gre lahko za gljivice

se opravičujem, če gre za oblogice na jezičku jih odstraniš s kamilico in gazico, če je pa soor pa pojdi k zdr

New Report

Close