Najdi forum

Pozdravljeni!
Soprogova družina živi v tujini. Pred dvema letona sem jih obiskala sama brez soproga in prinesla darila. Tudi moja mami je poslala darilo za soprogovo mamo, ki predstavlja simbolični spominek iz mesta, kjer prihajamo in v katerem se je rodil tudi vnuk.
Letos poleti smo soprogovo družino obiskali skupaj. Njegova sestra, ki prav tako živi v tujini, je tudi prišla domov. Povedala mi je kako je bila vesela darila, ki sem ji ga namenila.
Torej: tašča je darilo, namenjeno njej, dala bratovi sestri, in povrhu tega rekla, da sem ji ga dala jaz!!!
Tudi uhančke, ki sem jih kupila nečakinjam druge sestre, so vrgli v neko škatlo s kičastim nakitom. In jih je ta sestra nosila. Uhane, ki so bili posebna izdaja iz srebra in jantarja, in spominek iz naše države…
Ko sem vse to videla, me je zelo prizadelo. Zdelo se mi je zelo nespoštljivo, še posebno s strani tašče…
Odločila sem se, da jim ne kupim nobene stvari več. Zadnji denar, ki ga imaš porabiš za druge, in daruješ iz srca in veselja, oni pa tega ne cenijo…
Soprogova družina mi ni všeč in z njimi nimam nobenega odnosa. Nimamo istega pogleda na svet in podobnih vrednot.
Sestra se po fb hvali, kako je dobra in uspešna ženska,… seveda je lahko, ko pa ji mati pomaga pri čuvanju otrok, in ji drugi pošiljamo darila. Prav tako v prostem času predstavlja kozmetično linijo izdelkov. Tudi meni je dala neke kapsule za hujšanje. Res, da sem debela, ampak ti se mi zdi malo čez mejo. Čeprav je sama vitke linije, pa ni nič kaj lepa in ima prej postavo kot kakšen fant.

Saj ne vem, ali bi ti kaj pisala ali ne.. Pa ti bom, ker ti nihče ne.
Najprej en nasvet: bodi vesela in hvaležna, da njegova družina živi v tujini in jih boš videla zelo redko. Če ste tako različni, ti pa tako občutljiva, potem je to blagoslov zate. Tudi sama sem izjemno občutljiva duša, ravno zato ti pišem, ker imam izkušnje, kam premlevanje takih zamer pelje. Poslala si jim darila in potem si bila razočarana, ker so ta darila ali šla v druge roke ali pa uhančki ležijo v neki škatlici za nakit. Tudi sama sem že kdaj dobila v dar kaj od tašče in ti povem, da mi vse ni bilo všeč, česar nisem nosila, vse skupaj pa je dolgo časa ležalo v škatlicah za nakit. Ampak veš, kaj? Tudi sama sem si kdaj kaj kupila in tudi tisto je ležalo v istih škatlicah. Kaj to pomeni? Da mi nakit ni bil všeč oz. v mojem primeru še najbolj to pomeni, dejstvo, da nakita sploh ne maram nositi, ker me moti. Ne nosim ničesar na koži, ker me ovira. Razočaranja, ki jih opisuješ, so nastala zgolj in izključno na podlagi tvojih pričakovanj, kaj bi oni morali narediti s temi darili, kako bi jih morali ceniti, biti hvaležni. S takimi pričakovanji v bodoče nikomur ne kupuj/ne podarjaj ničesar, ker boš vedno znova razočarana. Malo ljudi bo tako pozornih, da bodo potem to nosili, ko boš ti zraven, samo zato, da boš zadovoljna, da ne boš mislila, da so nehvaležni.
Dokler imaš s taščo težave samo zaradi nekih darilc, bodi srečna, ker v resnici nimaš problema. Če bi tvoja tašča živela v istem kraju in bila posesivna do sina in vnukov, bi šele videla, kaj je hudič.
In potem je tukaj še partnerjeva sestra, praviš, ki se kaže, kako je uspešna, v resnici pa ji tvoja tašča “odnaša rit”, kot sem razbrala iz tvojega zapisa. Draga ženska, lepo te prosim, ne delaj si težav, kjer jih ni!! Ker, verjemi mi, nimaš jih in ne rabiš jih. Kako oni živijo in kako se kažejo na zunaj, RES, ampak ZARES ni tvoja stvar. Poglej okoli sebe, koliko ljudi živi tako in drugače, a se za vsakega jeziš? Ne. Ker niti ne veš, kako imajo znotraj doma porihtane zadeve, pa lahko verjameš, da marsikje imajo tako, da si med seboj “odnašajo riti”. Če tašča rada pazi vnuke, da ima njena hči čas delati in biti uspešna.. Zakaj je to narobe? Kaj te v resnici boli? Da tebi nihče ne pomaga, imaš premalo podpore s strani svojih staršev, imaš občutek, da nekomu nisi dovolj? Ker običajno na druge ljudi projiciramo lastno temo, še posebej v primeru, ko se te nekdo res ne tiče.
Če boš nadaljevala in premlevala, kakšni so in kakšni bi morali biti po tvojih merilih, boš zašla v tako temo, da bo joj. Verjemi mi, govorim iz lastnih izkušenj. Pri ljudeh, kot so tašča in svakinja ipd. NE išči naklonjenosti in ljubezni, ker ti je niso dolžni dati. Kot so oni zate drugačni, si isto ti zanje drugačna. Tako je in to sprejmi. Če imata s partnerjem dober odnos, to neguj in se brigajte zase. Ostali ljudje so takšni že bili preden si prišla v to družino in nihče se zate ne bo spremenil. Pa so lahko še tako slabi, verjemi mi. Moj tast je narcisoidna osebnost, tašča manipulativna “žrtev” (glumi, seveda). Ker se nisem znala distancirati, so me neštetokrat prizadeli. Niso znali kazati iskrenega spoštovanja, niti iskrenega zanimanja za vnukinjo, bili so sebični in posesivni, hoteli imeti vedno prav, prihajali na obiske nenajavljeni, niso spoštovali dejstva, da sem jaz mama svojemu otroku in da jaz odločam, bili neuvidevni in še bi lahko naštevala. Če bi bila takrat pametna, bi se oddaljila, postavila jasne meje in se ne ubadala z njimi. Tako pa sem leta porabila za to, da sem ugotavljala, ZAKAJ so ONI takšni. Ja, pač takšni so se rodili, tako so bili vzgojeni, zame se pač nihče ne bo spreminjal, saj tudi jaz nisem popolna. Sprejmi in ne namenjaj jih nobene energije.

Mamica,
hvala za vaš odgovor!

Mamica,
hvala za vaš odgovor!

Tudi jaz imam podobne težave kot ti . Tudi jaz sem prišla k njim prvič z veseljem in odprto saj so bili to njegovi starši . Tudi mene so razočarali.
V bistvu me sploh sprejel niso nikoli , ker so si za sina želeli snaho iz njihovega kraja .
Lahko le povem , da sem srečna , da nismo skupaj in živimo daleč narazen . Tudi zakon imam zato dokaj uspešen .
To sem videla po tem , ko sem bila priča hladnosti z njihove strani tudi do tadruge snahe , bratove žene . Zelo je nesrečna z njimi .
Ne marajo me , ker sem se postavila zase in nisem pustila , da bi pometali z menoj . Tam bi bila krpa za vse , doma pa sem gospa.
Jaz sem popolnoma prekinila stike . Mož odide k njim sam na obisk . In me niti ne gane .
Videla sem kaj se zgodi z ženskami , ki takim strežejo od spredaj in zadaj , se razdajajo , pomagajo in kupujejo . Dobesedno ti dajo vedeti , da ti to moraš tako delati , hvala se pa pod mizo valja .

V kateri drzavi pa zivijo?

Mislim da ima vsak pravico da z podarjenim darilom naredi kar želi.. Vi ste pričakovala da jim bo kar top všeč. Ljudje smo si različni in mogoče jim res ni bilo všeč pa a ni lepše da se to potem podari naprej kakor da gre v smeti? a če bi videli da so vrgli v smeti bi se boljše počutili? Kupili ste eno darilo vsakemu in sedaj že mečete vse naprej v koš “ji drugi kupujemo darila”???? Zakaj ste zavistna? Če bi to darilo dejansko bilo iz srca bi vam bilo vseeno kaj bodo z njem naredili. Mislim da niti ni samo problem v družini partnerja ampak tudi v vas. Užaljena in zamerljiva zaradi takšnih malenkosti in se sedaj po vašem postu sodeč vse obrača v tipično slovensko opravljanje. Če nimate denarja potem ne kupujte dragih stvari… naredite darilo sami, kaj specite npr. NImate pravice očitati stvari, ki ste jih SAMI podarili, saj vas niso zanje prosili. Oni niso imeli nič z vašimi odločitvami podarjanja. In če ste se odločili za neke spominke mesta celo za nakit.. pa kdo bo to nosil? Če se odličite za nakit potem morate poznati osebo kateri podarjate. In hvala bogu da je darilo bilo dano naprej, da ga nosi nekdo ki mu je dejansko všeč.. Če imate prekomerno težo in vas moti pa shujšajte. SIgurna sem da gospa ni želela nič hudega, mogoče samo nerodno darilo. Tudi sama sem že podarila kak set fensi deodorantov, z gelom za tuširanje in kremo.. Pa nisem želela s tem osebi povedat da ne skrbi za higieno. In s tem ko sedaj razpredate kako je dotična gospa pravzaprav po vaši oceni grda ste se spustili na veliko slabši nivo kot ona s temi tableti. Vaša teža moti predvsem vas, kajti drugače takšnih stvari ne bi jemali kot osebni napad. Jaz bi se na vašem mestu zasmejala, rekla ja saj pa moram res malce shujšati ampak veste kako pravijo več kil, več ljubezni, tako da hvala. S tem bi ji odvzela moč zasmehovanja (v kolikor je dejansko šlo za to). Vi pa namesto da bi razčistili z njimi opravljate na forumu partnerjevo druzino. Popolnoma nedoraslo.

Realna ! A tebe je negdo živčno spravil doma na kant , da si se stresla tukaj nad avtorico ?
Že na daleč se vohaš , da živčna razvalina .

Zihr so “južni bratje”, imajo navado kr talat darila naprej kokr jim paše… v bistvu imajo navado da si nosijo darila in da je za vsakega nekaj… ne se sekirat… drugačne navade kot pri nas… ne mislijo pa nič slabega… brezveze se mučit s tem, kako lahko to naredijo… ne pomeni da ne cenijo darila…

New Report

Close