Najdi forum

Imamo soor že od samega začetka in ga ne moremo odpraviti, celo razširil se je po mojih bradavicah, kar nama že otežuje dojenje. Že tri mesece uporabljava Daktarin gel s presledki pa ni nič bolje.
Ali ima katera kakšen recept iz domače lekarne, ki bi nam pomagal pregnati nadlogo? Pediatrinja nama je svetovala naj kar nadaljujeva z Daktarinom, meni pa se zdi, da to ne bo rešilo naše težave. Vsakega nasveta, ki nam bo pomagal bomo veseli,
Lp, Katja

Katja!

Praviš, da uporabljata Daktarin gel s presledki. Po moje je napaka ravno v tem. Soora se boš znebila le z redno in dokaj dolgo uporabo (pri otroku IN tebi hkrati). Tudi, ko ne boš videla nobenih sledi soora več, se mažita še vsaj 10 dni, da se ga res popolnoma znebita, saj je zelo trdovraten. Torej, moj nasvet: ne prekini z zdravljenjem z gelom.

Pa čimprejšnje okrevanje vama želim!

P.

Točno tako! Pazi, da je vse kar da otrok v usta clean (torej, da si prej razkužila, da ne bi slučajno tam ostal kak del bakterije in bi se spet prenesel v usta). Predno da bradavico v usta, enako velja za dudo, poskrbi da je razkužena, da se ne bo slučajno pojavljala verižna reakcija in se bakterija prenaša med temi tremi viri okužbe.

sicer je pa to morda znak, da se otrokov organizem ne zna zadosti braniti. Pri mojem so ugotovili močno znižano raven imunoglobulinov, ko se soor dolgo ni in ni hotel pozdraviti. BTW: zaradi tega lahko dobiš celo podaljšano porodniško, če po krvnih preizkavah naletijo na nepravilnosti. Zato ne čakaj, temveč takoj ukrepaj. Prosi pediatrinjo, da gre otrok na pregled krvi.

Nas je pediatrinja kregala ker smo uporabljali daktarin več kot 10 dni.Rekla je da se ne sme mazati več kot deset dni.Mi smo ga pa uporabljali skoraj dva meseca in nič ni bilo bolje. Dala nam je Antibiotik ki smo ga jemali en teden soor pa je čez dva tedna izginil.
Posvetuj se s pediatrinjo!

MI smo imeli pa neko tekočino, ki jo s kapalko 1 ml stisneš otroku v ustka in jo pogoltne. Nismo imeli nobenega gela.
Bradavice pa sem si morala mazati z Canestenom in lahko rečem, da sva zelo hitro odpravila soor, le meni so ostale hude rane po dojkah.

New Report

Close