sonja
Pozdravljeni.
Dobre 2 leti jemljem Diane 35. Zanima me če je možno, da sem s tem izgubila željo po spolnosti, kajti skoraj je nimam.
Imam ciste na jajčnikih, le-ti me bolijo oz. čutim kot bi me pritiskalo dol in imam velikokrat napihnjen spodnji del trebuha, občutek imam tudi kot da me lulat, čeprav me ne in tudi voda me ne peče, včasih nenormalno zatekam in sem psiho-fizično čisto na nuli.
Stara sem 27 let ( 160/ 43 ) – ima teža kakšno vezo z jemanjem kontrac.tbl. V veliki meri mi izpadajo lase ali to lahko tudi na račun omenjenih tablet. Ali obstajajo kakšne milejše tablete v tem smislu? Za odgovore se zahvaljujem.
Spoštovani!
Zadrževanje vode, občutek napihnjenosti sta lahko v povezavi z jemanjem kontraceptivov. O težavah, ki jih imate, se posvetujte z izbranim ginekologom, ki vam bo morda svetoval zamenjavo kontraceptiva s sredstvom z nižjo vsebnostjo hormonov. Nič niste navedli, kdaj vam je usahnila želja po spolnosti. Glede na to, da jemljete tablete že 2 leti, je povezava manj verjetna.
Izpadanje las je lahko povezano s stanjem hormonov, pa tudi s številnimi drugimi dejavniki. Navajate tudi nizko telesno težo, možen je tudi nezadosten vnos mineralov in vitaminov.
Pozdrav!