Sončne opekline
Pred nekaj dnevi sem bila izpostavljena celi dan soncu in se nisem mazala,sedaj imam zelo rdeco kozo od glave do pet ampak najbolj je krizno odspredaj,najbolj me pecejo roke in noge imam tudi majse mehurcke ampak najhujse je ko me koza boli in pika,mazem se z kremami ampak ne kaze nekaj najbolj,da bo hiter mimo ne zanima kako dolgo bo to trajalo in,ce bi mogla k zdravniku zarad tega..
hvala za odgovor in lp
Pozdravljeni, čas celjenja je odvisen od globine opekline, da bo do rane oz mehurji suhi, bo to približno v tednu dni. ne bom solil pameti o škodljivosti opeklin in toliko bolj, če so kar dvojne…. Na žalost sami kaj dosti za pospešitev celjenja ne morete storiti, če gre za večji obseg, obiščite zdravnika. Ribje mazilo je zgolj masten pripravek in nima učinkov fizičnega hlajenja.
lep pozdrav
Pozdravljeni!
Punci so je pred 5 dnevi na morju, kljub temu, da je bila v senci in se mazala s kremo, na obrazu začele pojavljati rdečkaste lise, dan kasneje pa ji je obraz močno otekel. Naslednji dan je bilo huje in je šla k zdravniku, ta ji je predpisal celo medrol, stanje se je izboljšalo, ampak okrog oči, kjer je bila prej oteklina, je velik rdeč kolobar in koža je čisto vneta, peče jo, boli, srbi in “žari”. Obraz je manj otekel, malce pa še vedno.
Zdaj je dobila eno kremo od zdravnice, se z njo namazala, ampak koža se je pordečila.
Kako dolgo bo še trajalo? Je možno, da je krema povzročila še dodatno vnetje?
Povsem možno je, da krema povzroči poslabšanje stanja, posebno če je koža preobčutljiva za katero od sestavin kreme. Težje je povedati, koliko časa bo trajalo, če ne veva vzroka. Pri alergiji nekje do konca izpostavljenosti tistemu dejavniku, pri sončni opeklini kakšen teden…
Lp
Spomnim se ognjičeve kreme od Justa (ko so prihajale še iz tujine, mislim, da je bil angleški napis). Na sončno opeklino sem nanesla to kremo in dobesedno čez noč postala temno rjava. Res neverjetno. Žal pa sem kasneje kupila ognjičevo kremo narejeno za naš trg. Ko sem pa to nanesla na opeklino, ni bilo nobenega vidnega učinka, koža rdeča kot prej. Najbrž ni potrebno reči, da je to bila to zadnja ognjičeva kremo, ki sem jo kupila od Justa.
Pozdravljeni.
v soboto 15.julij 2017 sem bil izpostavljen soncu dlje časa. Opeklo me je predvsem po glavi in po ramah. Opazil sem da imam na glavi na nekem predelu opekline oteklino. Je to normalno? Mehurjev nimam, imam pa rdečkasto kožo in oteklino (kot sem že napisal, oteklina ni povsod ampak samo na enem mestu). Trenutno si hladim glavo z mrzlim tušem ter hladnimi obkladki.
Lp