Najdi forum

SONČNE CELICE

Moram priznati, da ne sodelujem še dolgo na forumih, so mi pa zelo všeč in tudi jaz imam eno vprašanje na katerega bi zelo želela dobiti odgovor .

Z možem postavljava lesen vikend na mestu kjer ni eleketrične napeljave.
Pri delu uporabljava agregat, ker pa imava zelo sončno lego pa nama veliko ljudi predlaga za vir energije sončne celice. Ko bova vikend dokončala pravzaprav ne potrebujeva veliko, samo kakšno luč in kakšen majhni radio ( na 12 V)

Če mogoče kdo ve , kdo se ukvarja s temi stvarmi in kdo bi mi lahko dal več informacij o tem , bi lepo prosila, če mi lahko pomaga

Mislim da se s tem ukvarja podjetnik Stroj iz Begunj na Gorenjskem.

Za tako majhno porabo ne potrebuješ nobenega strokovnjaka ampak preprosto zavij v kako prodajalno z elektronskimi komponentami, ker tam prodajajo že kompletne kite (sončne celice + akumulator + kabli + regulator). Samo postaviš na mesto in uporabljaš. Nazadnej sem videl take komplete v trgovini Conrad (BTC Hala D pod Emporiumom), pa tudi v Baumaxu (ali morda Bauhausu?).

Vedi pa, da te zadeve niso poceni in da jih na osamljenih vikendih ponavadi v rekordnem času ukradejo nepridipravi…..

Morda ni slaba rešitev navaden zaprti avtoakumulator z ročkami (cca 10.000 Sit), ki ga doma napolniš. S 40Ah akumulatorjem ti bo varčna svetilka (s pretvornikom napetosti) moči 15W (ekvivalent svetilnosti cca 60W navadne žarnice) gorela z enim polnjenjem okoli 30 ur. Torej imaš verjetno zadosti rezerve za priključitev še česa manjšega. V skrajni sili pa še vedno lahko vključiš že obstoječi agregat.

HVALA OBEMA…

Prav tako stvar bi midva z možem prodala, če vas še zanima.
Imela sva leseno hiško ob morju in prav take sončne celice so
nama koristile, da sva imela lahko luč, delal je radio in tudi manjši
hladilnik.

Lahko naju pokličete 041 661 157,
Sva iz Ljubljane.

Pozdrav, Saša

New Report

Close