Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Sončna očala za uporabo ob korekcijskih očalih z dioptrijo

Sončna očala za uporabo ob korekcijskih očalih z dioptrijo

Spoštovani!

Ali mi lahko prosim poveste, ali je mogoče izdelati sončna očala za osebo, ki uporablja očala z dioptrijo? Potrebna pa bi mi bila za vožnjo avtomobila. Ali je to mogoče, kakšna so ta očala (ali je treba imeti posebej očala in ponovno plačati več kot 200 EUR za okvir + leče ali se da samo leče kupiti in se jih natakniti na očala z dioptrijo, ali je kje povezava do kakšne slike teh očal – po vsem gledanju po spletu ni bilo zaslediti nobenih takšnih očal, niti v drugih medijih jih še ni bilo zaslediti). Koliko stanejo takšna sončna očala? Ali jih mora predpisati okulist ali jih lahko naredite v optiki brez okulistovega predpisa (ali je to morda odvisno od dioptrije osnovnih očal?)? Pa še to me zanima, kako zanesljiva so ta sončna očala – to se pravi, da so res priporočljiva za vožnjo avta, ne pa, da se bo nazadnje izkazalo, da ne bodo vidni pomembni detajli in bo zaradi tega kakšen karambol. Imam pa korekcijska očala za stalno – jih nosim stalno, dioptrija pa je >-3.

Zanima me še, ali obstajajo kakšne vaje za oči, da se zmanjša njihova občutljivost na sonce že ob uporabi običajnih očal? Sonce me namreč zelo moti med vožnjo, še zlasti, ko sonca dalj časa ni bilo.

Glavni odgovor je, da se dajo narediti takšna očala!

Na ostala vprašanja in podvprašanja se zelo težko odgovori po internetu. Najboljše, da se oglasite v prvi optiki, kjer vam bodo natančno dali odgovore na vaše želje.

Lp.

New Report

Close