Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Sončna očala za dojenčke

Sončna očala za dojenčke

Pozdravljeni!

Zanima me, kje bi kupili kakovostna sončna očala za našega 10-mesečnika – in seveda cena.

Hvala za nasvet,

Alenka

Midva sva Amadeju (13 mes) kupila sončna očala kar v Baby centru BTC-ju Ljubljana (ob blagajni je stojalo). Sva pa res komaj našla manjši model, ker so vsi okvirji za malce večje glavice – se mi zdi za leto in pol stare, je pa vse absolutno odvisno od velikosti malega in ne njegove starosti. Na očalah je nalepka, da so 100% zanesljive pred UV žarki – če je pa to res, pa ne bomo nikoli izvedeli,ne? Mislim, da so bile ok. 2000sit ali celo malo manj (joj, moj spomin, še posebej, ko ne plačujem jst HA HA).

Sva mu pa kupila očala zato, ker je svetel in ga resnično sonček moti, se mu kar očke solzijo. in je vedno brez problema imel moja očala, pa sva videla, da res vidi, da mu to pomaga pred bleščanjem. zato sva mu pa pol kupila njemu mala sončna očala. Ful je faca, pa čeprav bo kdo reku, da je to afnarija, ampak ti povem, on jih je res že potreboval – torej, najprej smo jih kupili iz potrebe, zdaj pa se še mičkeno afnamo. HE HE

baje,da ni fino,če imajo dojenčki sončna očala.

Se strinjam z Regico! Moj prijatelj je optik in spraševala sem ga, kaj meni o tem. Pa je rekel, da naj nikar ne nasedam prodajalcem, ki nam zagotavljajo, da je to dobro za dojenčkove oči. Dojenčkov vid se šele dobro razvija in, če ga bomo zdaj navadile na sončna očala, bo moral vse življenje nositi zatemnjena (60, 70%)stekla na nosu!!! Zato previdno, punce!

Je pa res, da ni dobro, da tako majhni otroci gledajo v sonce. Zato moramo biti pazljive predvsem same in se ne smemo zanašati na (poceni) sončna očala.

LP, Simona

Hvala, vidiš, tega pa nisem vedela. Bom to upoštevala, in jih bo nosil, če bo res kriza. Vidiš, to je to, ko delaš vse za dobro otroka, pol pa vidiš, da mu pa nenamerno škodiš.
Še enkrat thanks!

Mi smo jih kupili pri optiku, a kaj, ko nikoli na nosu ne ostanejo, se hitro polomijo, ko jih vržejo med igrače,… Pri nas bolje funkcionira kapa s šiltom, vsaj direktno mu sonček ne nagaja…

Tudi pri nas je funcionirala lani ko je bil star eno leto ena dobra kap z dolgim šiltom. Tudi ni priporočljivo da otrok nosi očala dokler že povsem dobro ne hodi ( kar je okoli 2 leta, da je manj štorast).

Iz prve roke. Moj mož (okulist) je lani tudi napisal en članek o tem. V grobem se spomnim, da je pisal, da do starosti dveh let odsvetujejo nošenje očal. To izredno pomembno obdobje v razvoju očesa, ko se morajo mišice, ki ožajo in širijo zenico (in s tem regulirajo količino svetlobe, ki pade na mrežnico), “delat”. Velika nevarnost je pri neustreznih – nekvalitetnih očalih. Ker so zatemnjena, se zenica razširi in neprestreženi žarki (tudi svetloba od strani) imajo odprto pot in poškodbe mrežnice so tu. Kok sem pametna! To je moj laični povzetek!!! Moja dva otroka sončnih očal ne nosita, klobučki in kapice s šiltom, pa so obvezne – tudi zaradi kože na obrazu.

Mejte se lepo!

Iz prve roke. Moj mož (okulist) je lani tudi napisal en članek o tem. V grobem se spomnim, da je pisal, da do starosti dveh let odsvetujejo nošenje očal. To izredno pomembno obdobje v razvoju očesa, ko se morajo mišice, ki ožajo in širijo zenico (in s tem regulirajo količino svetlobe, ki pade na mrežnico), “delat”. Velika nevarnost je pri neustreznih – nekvalitetnih očalih. Ker so zatemnjena, se zenica razširi in neprestreženi žarki (tudi svetloba od strani) imajo odprto pot in poškodbe mrežnice so tu. Kok sem pametna! To je moj laični povzetek!!! Moja dva otroka sončnih očal ne nosita, klobučki in kapice s šiltom, pa so obvezne – tudi zaradi kože na obrazu.

Mejte se lepo!

Zdravo,

kje pa dela tvoj mož? Pri kateri optiki?

LP – Lara

New Report

Close