Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika sončna očala

sončna očala

Lep pozdrav!

Zanima me zgolj vaša ocena. Kupil sem si sončna očala za 3.500 sit z oznako CE in UV400 protection. Firma: avanglion

Sem se uštel ali so vendar dovolj v redu za zaščito oči?

Najlepša hvala!

Sicer oznake povedo, da ima evropski certifikat kakovosti in da ima zaščito proti UVA žarkom, kajti na tej valovni dolžini 400 nanometrov se nahajajo UVA žarki. Zaščite za UVB in UVC nima, zato torej v gore nikakor s temi očali.

Glede na znamko in ceno, bi dvomil v takšne oznaka, saj imajo tako natiskane oznake tudi sončna očala za 1000 SIT na tržnici. Zavedat se morate, da je lažje natisniz oznake, kot pa izdelati steklo, ki podpirajo te oznake.

Zlato pravilo je, da za renomirano znamko, katera vlaga v razvoj in skrbi za rast svojega podjetja, stoji kvalitetno steklo, ki ustreza vsem napisom ki so priloženi. Saj konkurenca ne spi in bi jo pretvarjanje takšnih podatkov lahko stalo propada podjetja. Torej trg (konkurenca) je najboljša garancija!

Lp.

Sigurno niso ok.

Pazi na oci, naj ti ne bo tezko za ocala odsteti vec denarja. Potrebujes jih tako ali tako celo leto. Hribi, sneg, poletje, voznja z avtom in kolesom….

Danes to ni vec modna muha, je ZASCITA ZA OCI.

Kupi pa si “univerzalne” da ti jih ne bo nerodno naslednje leto nositi. Ne padaj na modne muhe,….

Vem da v trgovinah prodajajo tudi po 800 faktor in ne le “samo” 100 % uv zascito…

Pojdi k vec optikom po informacije in ne kupi pri prvemu, ki se ti malo bolj posveti. Takrat spoznas, kaj potrebujes in se veliko lazje odlocis.

lep pozdrav,

Ana

New Report

Close