Soncek
Zivio Primož, prosim za tvoje mneje.
S punco sva hodila 3 mesece, nato sva končala ker je še vedno ljubila tipa s katerim je hodila 8 let (bil je totalna zguba-prestopnik, alkoholik, hazarder /vmes sta imela 2 prekinitve in razmerja z drugimi), potem sva po krajšem času spet bila mesec dni skupaj. Sama je govorila, kako se je med tem ko je z menoj spremenila, da nima več histeričnih izpadov, da več ne joka po cele dneve, da sedaj vidi prihodnost…. Potem pa kar naenkrat nepreklicno konec brez pravega razloga. Ne razumem kako mi lahko punca med zvezo ves čas in to celo tri dni pred koncem zatrjuje, da me obožuje, ljubi in da naj ji verjamem, da bo ona tista, ki mi bo v oporo. Pravi, da ljubezen ni taka kot si jo predstavlja oz. si jo želi. Vmes me je še parkrat poklicala. Ko sem ji dal vedeti, da si ponovno želim njeno ljubezen mi je poslala zadnji SMS: Iskreno ti povem, da si najdi drugo punco, ki te bo ljubila toliko kot ti njo. Srečno…
Men se življenje podira. Še sam ne vem, zakaj v njej vidim žensko svojih sanj. Upam še vedno na njeno ljubezen in slepim se, da je to le posledica njenega težkega otroštva, ko ji je umrl oče in ko je v družino prišel alkoholik očim. Kako se počutim ob vsem tem in zakaj na njej vidim vsako stvar popolno, čeprav za druge ni, ne mislim razlagat. Enostavno sem od nje odvisen in nekomu to moram zaupat. Imel sem že veliko drugih punc, ampak se nobena niti približno ne more kosati z njo. Mogoče ravno zato ker mi toliko pomeni, sem pripravljen potrpeti. Prijatelji mi pravijo, da enostavno ni vredna truda. Jaz pa upam, da bi lahko bil z nekaj truda in potrpljenja poplačan za celo življenje, ker ima punca razen določenih izpadov res srček na pravem mestu, kar žari. A sem prevelik optimist?
Hvala in lep pozdrav
Ales,
glede na to kako si spisal tole vprašnje si dobra oseba, ki rad pomaga. ZAkaj pa se morajo dogajatitudi takšne stvari pa ti težko rečem. LAhko povem samo to, da ima prav vse svoj smisel. KAkšen je ta smisel, boš pa ugotovil kasneje, samo nikar se ne trudi to ugotoviti. To pride samo po sebi.
Če je imela punca težko otroštvo, za sabo 8 letno težko ljubezensko razmerje, potem še zdaleč ne ve, kaj bi rada, še posebno to ne more ugotoviti v 3 mesecih s teboj. TA čas je prekratek. In če je bilo življenje tako dolgo žalostno, potrebujemo ravno tako veliko časa, da spregledamo in se spremenimo. Ne glede na to, kaj je imela, ko je bila s teboj, je to njena naloga, da spozna. Ti si ji skušal pomagati na vsak način, vendar ni bila še pripravljena sprejeti. Mogoče bo za njo nekoč prepozno in boš ti že oddan, vendar je to njena pot, da spozna na tak način. Mogoče jo bo ravno to streznilo in si bo izbrala pravo pot.
Mi pa moramo svojo pot nadaljevati dalje in se ne ozirati nazaj. Vse je šola in odnesli bomo s seboj, samo tisto, kar bo v nas. To pravilo velja za vse.
In odgovor. Si optimist, samo ne negativen. Kljub optimizmu, ti ni treba pustiti, da teče življenje mimo tebe. Pojdi z njim naprej in sprejmi tisto kar pride, kajti tisto kar te doleti, tisto ti je namenjeno.
primož
Aleš!
Bodi vstrajen, ne obupaj! Tudi če te je odslovila, bodi stalno na dosegu, bodi ji v oporo. Po vsem tem, kar je doživela, je normalno, da se mora najti. Do sedaj je doživljala od moških (oče, partner) le vzorec alkoholizma in ti si jo zmedel s tem, ko si drugačen. Želi si te drugačnosti, vendar je ne zna sprejeti. Znano je, da ženske alkoholikov, ženske ki so psihično maltretirane (mogoče tudi fizično), postanejo odvisniki od tega vzorca. Znano je, da si ženska, ki se reši enega alkoholika – najde drugega…. Zamisli se nad tem. Mislim, da te resnično potrebuje! Reši jo iz tega in ji nudi dostojno življenje. Nauči jo, da je lahko nekdo do nje tudi prijazen, da je vredna ljubezni in spoštovanja. Vstrajnost ti bo bogato poplačana, kot veš že sam. Govorim ti iz lastnih izkušenj. Tudi jaz sem bila ujeta. Tudi jaz sem bila zmedena in prestrašena. Odslovila sem ga 3x, pa še sama nisem točno vedela zakaj. Ampak vedno je bil TU, vedno na voljo in prijazen. Vedno me je sprejel brez očitkov. In bogato mu je poplačano. Naučila sem se biti ljubljena in tudi ljubiti.
Veliko sreče vama želim!