SONCE IN ZAŠČITA
Zanima me kaksne izkusnje imate glede zaščite otrok pred snočnimi žarki.Naša hčerkica je ravnokar dopolnila 6 mesecev.Kar veliko hodimo na sprehode in se sprašujem kako sonce vpliva na tako maldo kožico in kakšna zaščita oziroma krema je priporočljiva pri taki starosti.Ali je sploh lahko izpostavljena dirktnemu soncnemu sevanju ali je bolje poiskati senco.Zanima me tudi kakšno kremo naj uporabljam na morju?
lp Katy
Tako majhen otroček naj bi bil vedno zaščiten pred direktnimi močnimi sončnimi žarki, se pravi, na vozičku marelica, na glavi kapica ali pa klobuček. Zaščitne kreme z faktorjem je trenutno še ne potrebuješ, vsaj sedaj spomladi, ko ni več kot 20 stopinj. Poleti pa si kupi od Johnsona najvišji faktor. So malce dražje kreme pa vendar zelo uredu. Mojim vedno pomaga, še posebej sedaj, ko veselo tekata po cele dneve po kampih in tako tudi po direktnem soncu, in jih , zaščitena pred soncem s to kremo , nikoli opečena. Super je, pa na pokrivalo, kakšen tanek klobuček ki mu senco daje tudi na obraz in zatilje ne pozabi. Drugače pa sonce blagodejno vpliva na otrokovo kožo in kosti, predvsem zaradi vitamina D.
JAz nisem nikoli poleti dajala otrokoma kapljic vitamina D, ker smo celo poletje samo zunaj. Zunaj jemo, se igramo, ko sta bila majhna sta zunaj spala v vozičku itd. Izkoristimo te sončne žarke.
Amadeja
Meni se zdijo najboljše Bubchen kreme, pomladansko sonce pa je tudi kar nevarno, predvsem zato, ker ni vroče, pa misliš, ah saj se ni treba namazati. Najboljša zaščita je res klobuček, strehica, kreme z visokim faktorjem za obraz pa so prej koristne kot škodljive.
Prijetne pomladne sprehode želim vsem mamicam in njihovim sončkom,
Karin