Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija sonce in alergija

sonce in alergija

Lep pozdrav…
Letos se mi je prvič (stara sem 26 let in živim na morju) pojavila alergija na sonce. Rdeči izpuščajčki se sicer pojavljajo samo na vratu ter rokah, ter izginejo preko noči, ampak vseeno ni prijetno. Na vratu malo srbi,, drugače pa ne. A mi lahko kdo svetuje kaj naj naredim. Ja, pa še to – sem v 9 tednu nosečnosti in kakršnekoli tablete ne pridejo v poštev. In ker sem stalno na morju tudi izogibanje soncu ne, saj potem sploh ne bi mogla iz hiše… Ne vem no, ampak upam, da ima kdo med vami kak pameten recept.

Lenka, malce nižje sem že pisala o tem, pa si preberi, če si še nisi. Tu pa je link

Spoštovani!

Pri sumu na alergijo na sonce se sončimo zelo počasi, tako da vsak dan stopnujemo čas sončenja. Začenemo lahko z 10 minutami, predvsem v jutranjih urah.
Uporabljamo lahko kreme z zaščitnimi faktorji večjimi kot 35.
Po porodu pa priporočam testiranje na UVA in UVB žarke.
Lep pozdrav.

Hvala lepa za odgovor. Zanima pa me še, kakšno je to testiranje in kaj bi mi naredili ? Glede sončenja pa je tako, da sem že začela sedaj, ko še ni tako močna vročina in to po 3 uri pop, ko je sevanje manjše. Sedaj po parih dneh me po vratu še vedno srbi, drguča pa je OK.

New Report

Close