Najdi forum

sončarica?

Naš miško ima že drugi dan vročino, ki pade, po jemanju calpola. Čudno se mi zdi, ker ni prehlajen, ne kašlja…le kadar se pošteno nažlampa vode stoka, da mu je slabo.
Bi lahko bilo zaradi sonca? Noče nosti kape. Zunaj pa smo bili tudi v precej hudi vročini.

LP

Upam, da ste vsaj v senci, ker si ne morem mislit, da lahko nekdo popusti otrokovi muhi in ga v tem žgočem soncu pusti brez pokrivala?? Ne bi bilo nič čudnega, če nepokrit na soncu faše sončarico!!

Ravno tipična za sončarico se mi vročina ne zdi. Je cel kup viroz brez kašljanja, smrkanja ali driske, otroci kuhajo 2-3 dni, bolezen mine sama od sebe. Vseeno otroka le pokrij, če ne gre drugače, priveži na glavo nekaj ali ga vsaj spravi v senco!!!

Tudi naša piška je bila že v soboto popoldan kakšno uro na žgočem soncu, glavo je imela pokrito. Zvečer in v nedeljo pa 38,3 vročine. Pa nič drugega. Do srede je bila doma, ker nismo vedeli, kaj se bo izcimilo, pa nič! Vseskozi, tudi ko je imela vročino je bila čisto OK, obnašanje nič podobno vročini, zato smo tudi mi sumili, da gre morda za sončarico…

Moja 5-letnica je norela v vročini (v bazen so nalili vodo in je bil žur, da se ju ni dalo ustavit) in čeprav je bilo že po 17. uri in je imela kapo, je prišla domov s 37,8. Ves naslednji dan ji temperatura ni padla pod 37,5, zato sem poklicala pediatrinjo. Rekla je, da bi lahko šlo prej za virozo kot za pregretje, ker če se pregrejejo, ostane temperatura nizka, ko enkrat pade. Svetovala je, naj jo ohladimo s tuširanjem in jo opazujemo, kaj se bo izcimilo – in se ni nič. Tako da nimam pojma, ali se je res samo pregrela ali se je kaj kuhalo – posebno, ker ji že dva tedna teče iz noska.

moja je bila v soboto zunaj s klobukom na soncu med peto in šesto uro. Šla je zgodaj spat, potem pa bruhanje, vročina 39,5. Po svečki Voltarena vse ok. V nedeljo do poznega popoldneva vročina pod 38, čez noč brez vročine.
Obnašanje kot da je popolnoma zdrava.

Po moje jo je zdelalo sonce in predvsem tista grozno visoka vlažnost v Ljubljani. Prevedeno – blaga sončarica.

Oba starša sva precej občutljiva na sonce in vlago, zato sklepam da je tudi hči.

New Report

Close