Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Sončarica?

Sončarica?

Spoštovani dr. Kersnik

Moje stanje je sledeče: Po službeni dolžnosti sem bil zadnjih nekaj dni izpostavljen soncu. Koža na vratu in rokah mi je hudo pordela. Močno se lušči in peče. Danes so se mi na tem mestu pojavili vodeni izpuščaji, Telesna temperatura se giblje okrog 37,3°C – 37,5°C. POčutje je zelo slabo. Danes že bruham ves dan. Karkoli pojem ali popijem takoj izbruham. Menite, da je to že sončarica ali naj še počakam na obisk pri svojem zdravniku?

Hvala za Vaš odgovor!

Ker sem kot otrok imela trikrat soncarico, ti lahko napisem, da po mojih izkusnjah to ni soncarica. Telesna temperatura pri soncarici je 40 C in se vec. Clovek je zmeden in omoticen do te mere, da ne ve, kako mu je ime. Hud glavobol, pospeseno dihanje, lahko pride tudi do izgube zavesti. Ne vem pa, kako hitro se ti simptomi razvijejo, pri meni so se menda takoj in ni trajalo nekaj dni.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Spoštovani!

Opis kaže na sončne opekline. Tudi telesna temeperatura je lahko zaradi tega višja. Ob tem imate sicer lahko tudi kakšno virusno bolezen.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close